News Flash:

Monica Ghiurco - aviz negativ din partea comisiilor pentru functia de PDG al televiziunii publice

11 Aprilie 2016
986 Vizualizari | 0 Comentarii
tvr
Jurnalista Monica Ghiurco a primit aviz negativ pentru functia de presedinte - director general al televiziunii publice, luni, in urma votului exprimat de membrii comisiilor de cultura reunite din Parlament.
Ea a primit 18 voturi "pentru" si 19 "impotriva".
Avizul comisiilor este consultativ, iar votul in plenul reunit privind desemnarea PDG-ului televiziunii publice va avea loc luni, la ora 18,00.
"TVR isi doreste sa devina televiziunea de referinta a romanilor. Valorile TVR sunt si cele in care eu, ca jurnalist, cred", a declarat Monica Ghiurco, la audierile din comisiile reunite. Ea a spus ca, daca va ocupa functia de presedinte-director general, va incerca sa convinga Guvernul sa "reconsidere pozitia fata de datoriile istorice ale TVR".
De asemenea, Ghiurco a subliniat ca este impotriva declararii insolventei TVR. "Nu insolventa, nu concedieri, ci dezvoltare", a completat ea.
Monica Ghiurco a afirmat ca, daca va ocupa functia pentru care a fost propusa, va face eforturi pentru "suspendarea executarii silite a TVR" si pentru esalonarea pe doi ani a platilor pentru angajatii care au dat in judecata televiziunea publica pentru ca nu au primit salariile indexate in perioada 2008—2012.
"Fac parte dintr-un grup care s-a judecat cu TVR pentru incalcarea legii. Eu sper ca acest lucru sa traga un semnal de alarma pentru aceasta practica in televiziunea publica. Nu am de gand sa execut televiziunea publica, dar am de gand sa trag semnal de alarma asupra acestei practici", a explicat ea.
Deputatul PSD Florin Paslaru a anuntat ca grupul pe care il reprezinta va vota impotriva numirii. "Noi nu vom vota pentru dumneavoastra ca presedinte al Consiliului de Administratie al TVR", a spus el.
Presedintele Comisiei de cultura din Camera Deputatilor, liberalul Gigel Stirbu, a spus ca doreste ca avizul sa fie unul pozitiv, pentru a ajuta televiziunea publica. "Cred ca daca astazi nu se degaja aceasta vointa unanima o sa asistam la sucombarea acestei institutii", a declarat Stirbu.
AGERPRES

pdg tvr
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1442 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006530 (s)