News Flash:

Mocanita de pe Valea Vaserului, promovata pe Google! Iata ce frumusete avem in Maramures

27 Aprilie 2015
951 Vizualizari | 0 Comentarii
mocanita
Trenul cu aburi "Mocanita", care parcurge peste 40 km pe linia ferata cu ecartament ingust din defileul Vaii Vaserului (Muntii Maramuresului), a fost incorporat pe platforma digitala a Google Cultural Institute, platforma care ofera accesul la patrimoniul cultural-istoric a celor mai importante locuri din lume.

"Google Culture Institute ne-a oferit placuta ocazie de-a realiza anul trecut o galerie virtuala despre 'Mocanita' de pe Valea Vaserului. Proiectul initiat de cei de la Google doreste sa pastreze arta mondiala in format virtual pentru cei care nu au ocazia sa ajunga in aceste locuri sau chiar sa trezeasca o curiozitate despre patrimoniul cultural mondial, prin mijloacele moderne pe care le ofera tehnologia de ultima ora.

Prezentarea proiectului a avut loc la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti", a declarat, marti, presedintele Fundatiei Wassertalbahn, Viseu de Sus, care se ocupa de prezentarea trenului "Mocanita", Daniel Andreica.


Hotii de fier vechi au furat calea ferata pe care circula Mocanita

De asemenea, membrul fondator al Fundatiei "Wassertalbahn", Andreas Karlstetter, a sustinut ca prezentarea trenului "Mocanita" pe una dintre cele mai importante platforme digitale contribuie la o mai buna cunoastere a comunitatii Viseului in afara Romaniei.

"Suntem foarte onorati sa facem parte din acest proiect international. Este o oportunitate extraordinara sa ne putem prezenta valorile locale si, totodata, sa facem cunoscuta tuturor ultima cale ferata forestiera functionala din Europa prin intermediul platformei Google. Ansamblul caii ferate face deja parte din patrimoniu national incepand cu anul 2010 si poate reusim cu aceasta ocazie sa ne atingem scopul de a-l clasa si in patrimoniul UNESCO.

Ne bucuram ca povestea 'Mocanitei' de pe Valea Vaserului sta alaturi de evenimentele remarcabile de-a lungul timpului si astfel contribuim si noi la o mai buna cunoastere a acestei farame impresionante din istoria unei comunitati aflate intr-un colt fascinant al Romaniei", a spus Andreas Karlstetter.


In perioada 28-29 aprilie, presedintele fundatiei care se ocupa de promovarea trenului cu aburi ce strabate Valea Vaserului va participa la o serie de programe si workshop-uri la sediul Google din Paris.


"Vom participa ca si colaboratori la realizarea unei noi platforme la care lucram si noi, insa de data aceasta pe platforma android. Intalnirea va avea loc in zilele de 28 si 29 aprilie, cu participanti din Europa Centrala si de Est, unde se va discuta despre oportunitatile de valorificare ale patrimoniului cultural-istoric al Europei.

Acest fapt consemneaza rolul pe care il are 'Mocanita' si Valea Vaserului, cunoscuta in toata lumea ca atractie turistica, dar si ca o bogatie a patrimoniului cultural european", a afirmat Daniel Andreica.

Valea Vaserului este una dintre destinatiile turistice favorite a romanilor si strainilor indiferent de sezon, principala atractie fiind trenul cu aburi "Mocanita", peisajul montan si pensiunile rurale din zona Muntilor Maramuresului si a Pietrosului Rodnei. Ziare.com

vaii vaserului daniel andreica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1457 (s) | 22 queries | Mysql time :0.010887 (s)