News Flash:

Mircea Rednic va antrena in Belgia

2 Octombrie 2013
1571 Vizualizari | 0 Comentarii
Mircea Rednic
Mircea Rednic este de marţi antrenorul echipei de fotbal Gent, în locul spaniolului Victor Fernandez, demis luni în urma rezultatelor slabe din startul sezonului, anunţă presa din Belgia.

Rednic a semnat un contract până la finalul sezonului. Potrivit ziarului La Meuse, el a declarat, cu ocazia prezentării sale: 'Am aşteptat cu răbdare oferta unui club care să aibă cu adevărat posibilitatea să realizeze ceva frumos, cum este cazul aici. Există toate condiţiile pentru a reuşi evoluţii bune. Când am văzut stadionul, am înţeles că am ales bine. Avem o infrastructură extraordinară, suporteri entuziaşti şi jucători excelenţi. Aşadar, nu-mi rămâne decât să construiesc o echipă bună. Îmi cunoaşteţi reţeta. Disciplina este indispensabilă atât pe plan tactic cât şi în cadrul grupului, pentru ca rezultatele să vină. Am sosit aici pentru o nouă provocare şi câtuşi de puţin cu o dorinţă de revanşă'.

Românul este un nume respectat în Belgia, după ce a fost jucătorul şi antrenorul lui Standard Liege. La sfârşitul lui mai, Standard, cu el la cârmă, a surclasat-o pe Gent în play-off-ul pentru un loc în Europa League, învingând cu 7-0 în retur. După despărţirea de Standard, Rednic a pregătit-o timp de două luni pe CFR Cluj.

Preşedintele lui Gent, Ivan de Witte, a afirmat despre Rednic: 'Este chiar antrenorul ideal pentru echipa noastră. N-am uitat înfrângerea cu 0-7 contra lui Standard...'

Rednic vine la Gent însoţit de secundul Peter Balette. Secundul lui Victor Fernandez, Manu Ferrera, îşi păstrează postul, la fel ca antrenorul cu portarii, fostul internaţional belgian Jacky Munaron, şi preparatorul fizic Stijn Matthys.

Fără victorie în campionat de pe 31 august, Gent a remizat sâmbătă pe terenul modestei Leuven şi este pe locul 8 în clasament, cu 13 puncte după 9 etape.

Koninklijke Atletiek Associatie Gent, pe scurt KAA Gent (sau La Gantoise, în varianta de limbă franceză), este un club cu o vechime impresionantă, înfiinţat în 1864. Secţia de fotbal a apărut în 1900. Formaţia lui Rednic are în palmares trei Cupe ale Belgiei (1964, 1984, 2010), iar în campionat a terminat de două ori pe poziţia secundă (1955, 2010). Cea mai bună performanţă pe plan internaţional este un sfert de finală în Cupa UEFA, sezonul 1991-1992. Echipa a eliminat-o pe Sportul Studenţesc Bucureşti în turul 2 al Cupei UEFA, ediţia 1986-1987 (3-0 la Bucureşti, 1-1 la Gent).


mircea rednic gent victor fernandez rednic standard liege cupei uefa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006257 (s)