News Flash:

Mircea Basescu si Capatana, adusi la Curtea de Apel Constanta, care decide daca vor ramane in arest

19 August 2014
956 Vizualizari | 0 Comentarii
Mircea Basescu si Marian Capatana, trimisi in judecata in dosarul privind mita primita de la familia lui Bercea Mondial, au fost adusi, marti, la Curtea de Apel Constanta, unde va fi judecata contestatia acestora la decizia Tribunalului, care le-a respins cererile de revocare a arestului preventiv.
Nici Mircea Basescu si nici Marian Capatana, care au fost adusi la instanta cu masini separate, nu au facut declaratii la intrarea in sediul Curtii de Apel Constanta, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Nelu Trasca, unul dintre avocatii lui Mircea Basescu, le-a declarat jurnalistilor ca nu exista o motivare concreta pentru mentinerea clientului sau in arest preventiv.
"Argumentele sunt aceleasi, in lipsa unei motivari concrete raman aceleasi argumente. Nu exista motivare concreta, s-a sustinut la fel ca data trecuta ca este o perioada prea scurta in care a stat arestat preventiv. O aberatie. Opinia noastra este ca trebuie sa se ia o alta masura", a afirmat aparatorul fratelui presedintelui.
Intrebat de jurnalisti despre faptul ca Mircea Basescu pare slabit, avocatul a raspuns: "Nu sunt conditii extraordinare in arest, dansul are o varsta si anumite boli".
Sedinta de la Curtea de Apel Constanta a inceput la ora 10.00.
Magistratii vor lua in discutie contestatiile lui Mircea Basescu si Marian Capatana, la decizia Tribunalului Constanta, care in urma cu o saptamana le-a respins solicitarile de inlocuire a arestului preventiv cu o alta masura mai putin restrictiva.
Mircea Basescu si Marian Capatana au fost trimisi in judecata in 14 iulie, in stare de arest, in dosarul in care fratele presedintelui este acuzat ca, prin intermediul lui Capatana, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecatori sa dispuna o sentinta favorabila in procesul lui Bercea Mondial.
Dosarul in care Mircea Basescu a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, iar Marian Adrian Capatana pentru complicitate la aceasta infractiune a fost inregistrat la Sectia Penala a Tribunalului Constanta.
Mircea Basescu si Marian Capatana au fost arestati in 20 iunie, dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice inregistrari facute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenta de care este acuzat fratele sefului statului.
Potrivit procurorilor, la inceputul anului 2011, dupa ce fata de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat masura arestarii preventive de catre Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Basescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Capatana, in schimbul promisiunii ca fratele presedintelui va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea dosarului in care Bercea era judecat pentru tentativa de omor, respectiv ca si-a injunghiat un nepot, dar si pentru alte cereri incidente in acea cauza.

Ulterior, pentru ca Bercea Mondial nu a fost pus in libertate, Florin Anghel i-ar fi dat lui Marian Capatana si suma de 350.000 de euro, in acelasi scop.
Anchetatorii sustin ca din suma totala de 600.000 de euro pe care Florin Anghel i-ar fi dat-o lui Marian Capatana, Mircea Basescu ar fi primit 250.000 de euro.
Marian Capatana este acuzat ca si-a insusit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primiti de la Florin Anghel, pentru ca ar fi mijlocit remiterea banilor.
In cauza a fost instituit sechestrul asigurator pe bunuri imobile aflate in proprietatea lui Mircea Basescu si Marian Capatana.
Pe de alta parte, in urma unei plangeri facute de Mircea Basescu, ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, a fost trimis in judecata pentru santaj cu circumstante agravante, in stare de recidiva, in timp ce fiica interlopului, Izaura Anghel, si fratele ei minor, Grinica Ion Anghel, au fost deferiti justitiei pentru santaj cu circumstante agravante. In acelasi dosar a fost trimis in judecata si Florin Anghel, fiul cel mare al lui Bercea Mondial, pentru trei infractiuni concurente de santaj, dintre care una in stare de recidiva, in timp ce mama acestuia, Fanica Anghel, a fost deferita justitiei pentru santaj. Mediafax.ro

constanta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0942 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028298 (s)