News Flash:

Ministerul Sanatatii anunta ca transplanturile pulmonare vor fi reluate

7 Aprilie 2016
1335 Vizualizari | 0 Comentarii
transplant
Transplantul pulmonar va fi reluat in scurt timp, urmare a demersurilor Ministerului Sanatatii, prin semnarea scrisorii de intentie intre Agentia Nationala de Transplant si Eurotransplant, organizatia europeana de profil, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.
"Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, a avut o serie de intalniri cu Prof. Bruno Meiser, Presedintele Eurotransplant si Prof. Walter Klepetko, seful Sectiei de chirurgie toracica si al programului de transplant pulmonar de la Clinica Universitara AKH din Viena, acolo unde sunt efectuate operatiile de transplant pentru pacientii romani, cu organe prelevate si puse la dispozitie prin reteaua Eurotransplant. Astfel, s-a stabilit ca pentru toti cei 7 pacienti romani, aflati in evaluare, vor fi reactivate procedurile necesare, primii doi dintre acestia urmand sa fie supusi transplantarii, imediat ce vor fi identificati donatorii compatibili", se arata intr-un comunicat de presa emis de Ministerul Sanatatii.
Potrivit Ministerului Sanatatii, urmatorii pasi stabiliti includ oficializarea relatiei Romaniei cu Eurotransplant, prin semnarea unui nou acord - ultimul incheiat expirand la finele anului 2013 - evaluarea si recoltarea plamanilor de la eventualii donatori romani si, ulterior, infiintarea a minimum trei centre regionale de urmarire post-transplant, in Romania.
"Partile au convenit, totodata, ca pe fondul cresterii cererilor pentru acest tip de procedura terapeutica, respectiv de faptul ca AKH, prin agentia Eurotransplant, nu poate asigura mai mult de 10 transplanturi anual, este imperios necesara deschiderea unui Centru National de Transplant in Romania", se mai arata in documentul citat.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1449 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007581 (s)