News Flash:

Ministerul Educatiei propune patru noi discipline optionale, pentru anul scolar 2015-2016

4 Mai 2015
1179 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministerul Educatiei propune patru noi discipline optionale, respectiv "Joc si miscare" la clasele pregatitoare, I si a II-a, "Educatie pentru prevenirea riscului rutier", in invatamantul primar, "Educatie pentru dezvoltare" si "Educatie pentru drepturile de proprietate intelectuala", la liceu.
Cele patru noi discipline optionale vor fi introduse din anul scolar 2015-2016, in oferta centrala de Curriculum la decizia scolii (CDS), se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Educatiei, transmis luni agentiei MEDIAFAX.
Programele scolare pentru aceste discipline au fost elaborate de Institutul de Stiinte ale Educatiei si aprobate prin ordin de ministru.
Ministerul Educatiei a precizat ca programa scolara pentru disciplina optionala "Joc si miscare" accentueaza rolul pe care activitatile ludice cu caracter dinamic trebuie sa il aiba in procesul de crestere si dezvoltare a copiilor de sase-opt ani si valorifica potentialul instructiv-educativ al jocurilor, ca mijloace didactice specifice perioadei micii scolaritati.
Disciplina "Educatie pentru prevenirea riscului rutier", care va putea fi studiata in toate clasele din invatamantul primar, urmareste pregatirea elevilor pentru viata prin formarea unor deprinderi de respectare a regulilor elementare de circulatie pe drumurile publice si de manifestare a unei conduite preventive.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1188 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004754 (s)