News Flash:

Mii de turisti rusi, abandonati in Grecia!

9 Septembrie 2014
1028 Vizualizari | 0 Comentarii
In total 3.000-4.000 de turisti rusi se afla in grija unor profesionisti greci din domeniul turismului, in urma falimentului agentiei lor de voiaj, al doilea incident de acest tip de la inceputul lui august, a anuntat luni Asociatia elena a operatorilor de turism Sete.
Prioritatea Sete "este sa asiste turistii rusi care au calatorit in Grecia cu Solvex pana cand se intorc acasa", anunta Asociatia intr-un comunicat.
Solvex este o agentie de voiaj de la Sankt Petersburg care tocmai a depus bilantul si care are, in prezent, intre 3.000 si 4000 de clienti in diverse regiuni din Grecia, potrivit presedintelui Asociatiei Andreas Andreadis, contactat de AFP.
"Nu exista mecanism de asigurare pentru acest tip de cazuri in Rusia. Noi trebuie sa acoperim cheltuielile. Statul grec urmeaza sa-i ajute pe profesionisti in masura posibilitatii", a adaugat el. Andreadis a precizat ca obiectivul este ca turistii sa nu fie penalizati, deoarece, "pana la urma, imaginea Greciei este cea care va fi afectata".
Grecia a gazduit in acest sezon 1,2 milioane de turisti rusi, o clientela in plina expansiune pana in prezent. Sete si-a stabilit un obiectiv de 2,5 milioane de vizitatori rusi in 2021.
La inceputul lui august, Labirint, alt operator rus care a dat faliment, si-a abandonat 8.000 de clienti in Grecia. Alte cateva firme de voiaj rusesti au dat faliment in aceasta vara, rezultatul unei crispari a pietei turistice legat cel putin in parte de criza ucraineana, dar mai ales de deprecierea devizei rusesti.
"Se sparge o bula. Sa speram ca rezultatul va fi o situatie mai sanatoasa", a declarat Andreadis.
Sectorul turismului elen, care se asteapta la un an-record, reprezinta aproximativ 16% din PIB-ul tarii.Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0862 (s) | 33 queries | Mysql time :0.035958 (s)