News Flash:

Mii de credinciosi s-au imbulzit sa ia apa sfintita de la Catedrala Mitropolitana Timisoara

7 Ianuarie 2016
1310 Vizualizari | 1 Comentarii
apa sfintita4
Miercuri dimineata, la ora 7.30, la Catedrala Mitropolitana a inceput Utrenia, iar la ora 9.30, liturghia arhiereasca, unde a slujit mitropolitul Banatului IPSS Ioan. La finalul acestei slujbe s-a sfintit apa si s-a impartit catre credinciosi. De altfel, IPSS Ioan a si mers prin biserica printre enoriasi si a adus prin apa sfintita imprastiata peste capetele credinciosilor vestea Botezului Domnului.
Peste 1.500 de litri de apa au fost pregatiti numai la Catedrala Mitropolitana, dar daca mai este nevoie cantitatea de apa se va suplimenta. Supararea a venit de la faptul ca unii s-au pus inainte de ora 9 la acea coada, pentru a fi in fata, iar atunci cand preotul a venit sa sfinteasca apa si sa o dea credinciosilor, unii au profitat si s-au bagat in fata, scrie tion.ro. Au venit si jandarmii, care au incercat sa puna ordine in… coada si au apelat la bunavointa oamenilor, din moment ce se aflau la intrarea in biserica.
Toata imbulzeala a fost la intrarea principala, la celelalte cai de acces in biserica, unde, de asemenea, se distribuia apa sfintita, cozile erau pasnice si ordonate. 
Joi, 7 ianuarie, de Sfantul Ioan, la Catedrala Mitropolitana, va avea loc, la ora 8, Utrenia, urmata la ora 10, de Sfanta Liturghie, iar la ora 17, de Acatistul Sfantului Ioan.

miercuri catedrala mitropolitana liturghia arhiereasca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1394 (s) | 43 queries | Mysql time :0.021472 (s)