News Flash:

Meteo: Vreme caniculara, cu temperaturi de pana la 40 de grade

7 Iulie 2015
1215 Vizualizari | 0 Comentarii
Vremea se mentine deosebit de calda marti in toata tara, caniculara dupa-amiaza.

Meteorologii anunta ca aproape intreg teritoriul, in afara de cateva judete din centrul si nordul tarii, va fi acoperit marti de un val de caldura si vom resimti un disconfort termic accentuat, acestia instituind cod galben de canicula.

Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati in majoritatea regiunilor, exceptand Bucovina, zona litoralului si cea montana.

In dupa-amiaza zilei de marti, judetele Timis, Arad, Bihor si Satu Mare se vor afla sub un cod portocaliu de canicula. Aici vor fi temperaturi maxime de 38-39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Se vor inregistra 31 de grade la Constanta, 32 la Suceava, 33 la Brasov, 35 de grace Celsius la Cluj Napoca, 36 la Iasi, Galati si Craiova, 37 la Baia Mare si 39 la Timisoara.

Si in Bucuresti, vremea va fi caniculara dupa amiaza, cand se va inregistra o temperatura maxima de 36 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat.

Miercuri va fi si mai cald. Codul galben de canicula acopera intreaga tara. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati in toata tara.

In dupa-amiaza zilei de miercuri se instituie cod portocaliu de canicula in Banat, Crisana, Maramures, vestul si nordul Transilvaniei, precum si in cea mai mare parte a Moldovei, unde temperaturile maxime se vor situa in jurul valorii de 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Mai mult, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a informat luni ca este posibila instituirea unui cod rosu de canicula pentru ziua de miercuri.

in bucuresti miercuri
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1108 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004599 (s)