News Flash:

Mesajul PF Daniel pentru parinti inaintea inceperii anului scolar

13 Septembrie 2015
1167 Vizualizari | 0 Comentarii
PF Daniel2
Parintii si bunicii elevilor trebuie sa constientizeze ca au rol major in promovarea valorilor, in formarea personalitatii copiilor, dar si in protejarea lor de anturaje nocive si de unele influente negative ale internetului, arata PF Daniel, in mesajul transmis la inceputul anului scolar.
Patriarhul Daniel arata, in mesajul sau, ca bazele educatiei se pun in familie, iar scoala are rolul de a continua actul educativ, prin oferirea unui bagaj informational riguros si, mai ales, prin formarea personalitatii depline a elevului.
"Intrucat bazele educatiei se pun in familie, este esential ca parintii, bunicii si rudele elevilor sa constientizeze rolul major pe care il au in formarea personalitatii acestora si mai precis in formarea caracterelor, in promovarea valorilor perene sau permanente si in protejarea copiilor de anturajele nocive si de unele influente negative ale internetului. Daca bazele educatiei se pun in familie, scoala are rolul de a continua actul educativ, atat prin oferirea unui bagaj informational riguros, cat mai ales prin formarea personalitatii depline a elevului, dornic sa participe la viata comunitatii prin calitati reale si spirit creator, deoarece informarea, fara o formare spirituala a omului, nu dezvolta persoana ca fiinta comunionala si relationala. Asadar, educatia integrala in adevaratul sens al cuvantului presupune si o formare in spiritul comuniunii, inclusiv constientizarea apartenentei la o comunitate de oameni meniti sa se dezvolte, sa lucreze si sa progreseze impreuna in demnitate si creativitate", spune PF Daniel.
Potrivit Intaistatatorului Bisericii Ortodoxe Romane, respectul de sine si respectul copiilor fata de parinti, profesori si colegi sunt valori fara de care o societate nu se poate dezvolta in mod armonios, iar acestea trebuie educate si formate.
"Parintii si profesorii trebuie sa valorifice talantii fiecarui copil, sa il invete ca este capabil si valoros ca persoana unica si irepetabila creata dupa chipul lui Dumnezeu. Fiecare elev trebuie incurajat sa isi puna in valoare darul sau unic primit de la Dumnezeu, dar sa si respecte darurile sau talentele celor din jurul sau. De asemenea, buna-cuviinta si respectul fata de parintii care l-au crescut si fata de educatori, invatatori si profesori trebuie cultivate, nu ca o obligatie, ci ca pe o lumina a sufletului frumos, ca o recunostinta fata de cei care isi dedica intreaga viata cresterii, educarii si formarii copiilor si tinerilor", mai spune patriarhul Daniel.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1171 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006933 (s)