News Flash:

Medicul dentist nu ti-ar spune niciodata acest SECRET! Iata cum scapi de TARTRU in cel mai simplu mod la tine acasa…

12 Mai 2018
1194 Vizualizari | 0 Comentarii
tartru

Tartrul este rezultatul acumularii in exces a bacteriilor in cavitatea bucala, care netratat, poate cauza gingivita si periodontita. Culoarea variaza, de la galben deschis la maro.

Spalatul pe dinti si folosirea atei dentare nu sunt de ajuns pentru a inlatura placa dentara si tartrul. Afla cum poti avea dinti sanatosi in mod natural. Atunci cand mananci, particule de mancare sau de zahar raman intre dinti, iar singura metoda prin care le poti inlatura este sa te speli pe dinti dupa fiecare masa.
In caz contrar, resturile raman acolo, iar cu timpul se transforma intr-o placa plina de bacterii, care se intareste si devine tartru. Tartrul si placa bacteriana sunt extrem de nocive pentru dintii, duc la aparitia cariilor si distrug smaltul dintilor. Acest depozit organo-mineral este de doua tipuri: supragingival, unde poate fi observat, si subgingival, care nu se vede cu ochiul liber. Acesta din urma este cel mai periculos si poate duce chiar la pierderea dintilor, daca nu este inlaturat.

Remedii pentru eliminarea tartrului

1. Otetul de mere

Se inmoaie periuta de dinti in otet de mere,apoi se perie dintii ca de obicei si se clateste gura. Folositi acest remediu 1-2 ori pe saptamana si aveti grija sa nu lasati otetul de mere prea mult timp pe dinti.

2. Fructe
Fructele ro
sii,cum ar fi capsunile si rosiile va pot ajuta sa scapati de tartru prin frecarea lor pe dinti.
Lasati sucul sa stea pe dinti aproximativ 5 minute, pana se inmoaie acumularea, apoi se clateste gura cu bicarbonat de sodiu si apa calda,pentru un zambet mai stralucitor. De asemenea,puteti folosi ardeiul gras rosu,fructele de padure sau portocale.

3. Bicarbonat de sodiu
In locul pastei de dinti obisnuite,puteti amesteca un pic de bicarbonat de sodiu cu un varf de cutit de sare pentru a elimina tartru. Puteti face,de asemenea o apa de gura,folosind:
- 1/2 cana de apa
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu
- 2 picaturi ulei esential din arbore de ceai
- 2 picaturi ulei esential de menta
Se amesteca ingredientele intr-un borcan de sticla si produsul finit il folositi 1-2 ori pe zi. Magia anti-bacteriana din uleiurile esentiale va ajuta la prevenirea acumularii de tartru.


tartrul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1359 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005991 (s)