News Flash:

Medic: Cel mai mare risc al copilului cazut in put este o infectie masiva pulmonara, care ar putea cauza decesul

26 Aprilie 2017
944 Vizualizari | 0 Comentarii
copil fantana 1
Cel mai mare risc al copilului care a cazut intr-un put in judetul Teleorman este o infectie masiva pulmonara, care ar putea cauza decesul. Copilul primeste tratament cu antibiotic, este intubat si aspirat mecanic, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al “Spitalului Grigore Alexandrescu” din Capitala, medicul Raluca Alexandru.
“Copilul este stabil, dar starea sa se mentine grava in continuare, cu aceasta bronhopneumonie de aspiratie, care va pune probleme probabil grave in continuare. Este pe antibiotico-terapie, este intubat si aspirat mecanic. Trebuie sa asteptam evolutia lui. Cea mai grea problema este suferinta pulmonara. Cel mai mare risc ar fi o infectie masiva pulmonara, care poate duce la deces”, a spus Raluca Alexandru.
Medicul a precizat ca si stopul cardio-respirator pe care l-a suferit copilul in timpul transportului din Teleorman in Capitala ar putea lasa urme.
“Trebuie facuta o evaluare neurologica, dar acum este intubat si ventilat mecanic, deci inca nu poate fi facuta o astfel de evaluare. Totusi, copilul si-a revenit rapid din stop, pentru ca era impreuna cu medicii SMURD, care au intervenit imediat. Singur, in astfel de cazuri, este important cat timpul a stat creierul fara oxigen, dar nu cred ca mult”, a mai spus Raluca Alexandru.
Copilul in varsta de doi ani, care a stat mai multe de zece ore in put, cu jumatate din corp in apa, trece printr-o perioada critica, a adaugat purtatorul de cuvant al Spitalului „Grigore Alexandrescu”.
“Poate trece si o saptamana, pot fi si doua saptamani pana vom putea spune ca este in afara pericolului. El este sub antibiotico-terapie, asta inseamna ca pana nu isi face efectul acest antibiotic, care sa speram ca va putea lupta impotriva germenilor, nu putem spune ca este in afara pericolului. El este un caz mai complicat, mai grav, este si foarte mic, nu si-a putut controla anumite functii”, a spus medicul, precizand ca parintii pot veni oricand sa-si vada copilul.
Copilul a cazut, marti, in putul din curtea casei din localitatea Balta Sarata, judetul Teleorman si a ramas blocat la aproximativ 16 metri adancime, fiind scos dupa zece ore, de catre echipele de interventie. Dupa ce i-au acordat ingrijiri medicale la fata locului, copilul a fost preluat de un elicopter SMURD si transportat la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Bucuresti, unde este internat in sectia de Terapie Intensiva. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1195 (s) | 43 queries | Mysql time :0.011889 (s)