News Flash:

MApN, ceremonie dedicata militarilor ce au participat la Jocurile paralimpice Invictus

2 Octombrie 2017
931 Vizualizari | 0 Comentarii
invictuss
MApN organizeaza luni, de la ora 14, o ceremonie in onoarea celor 15 militari care au participat la Jocurile paralimpice Invictus, de la Toronto, acestia urmand sa se intalneasca cu ministrul Apararii, Mihai Fifor, si seful Statului Major General, generalul Nicolae Ciuca.
Romania a fost reprezentata, in premiera, la “Invictus Games Toronto - 2017”, in perioada 23-30 septembrie, de 15 sportivi, militari raniti sau invalizi ca urmare a misiunilor in teatrele de operatii sau in tara, la sapte discipline sportive – tir cu arcul, atletism, inot, ridicari de greutati, canotaj in sala la simulator, volei din sezut si ciclism.
Prima medalie a echipei Invictus Romania a fost castigata de maiorul Laurentiu Serban, care a obtinut bronzul la proba de 1.500 de metri.
Maiorul Laurentiu Serban, capitanul lotului Invictus Romania, a fost ranit in Afganistan, in anul 2006, in timp ce isi scotea colegii dintr-un transportor amfibiu blindat care fusese atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat.
O noua medalie a fost obtinuta de locotenentul Ciprian Iriciuc, ranit in anul 2015, in Afganistan. El a obtinut medalia de bronz la proba de canotaj in sala.
Echipa Romaniei, formata din Ionut Butoi, Dorin Petrut si Nicusor-Augustin Pegulescu, a castigat medalia de aur in finala de tir cu arcul, compound, la Invictus Games Toronto 2017.
Ionut Butoi a obtinut si medalia de argint in finala de tir cu arcul, compound.
Ionut Butoi a fost ranit in anul 2008, in Afganistan. In urma exploziei unui dispozitiv exploziv improvizat, militarul a fost la un pas de a-si pierde viata. Si-a fracturat coloana, a ramas paralizat de la brau in jos, a facut diabet din cauza stresului, fiind acum dependent de insulina. Se antreneaza pentru probele de tir cu arcul, haltere si inot.
Nicusor-Augustin Pegulescu a fost ranit in anul 2009, in Afganistan. Are piciorul stang amputat si se antreneaza pentru probele de canotaj in sala, la simulator, si tir cu arcul.
Dorin Petrut a fost ranit in anul 2007, in Irak. Are in piciorul stang, de la genunchi la glezna, o tija din titan, prinsa cu cinci suruburi. Se antreneaza pentru proba de tir cu arcul.
Echipa care a reprezentat Romania la Invictus Games 2017, de la Toronto, s-a intors in tara luni noaptea. Militarii, membrii familiilor si staff-ul tehnic au fost intampinati la sosire, pe aeroport, de ministrul Mihai Fifor. Ceremonia in onoarea Invictus Team Romania va avea loc luni, de la ora 14.00, la sediul MApN.
  Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1252 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006686 (s)