News Flash:

“M-am culcat ani de zile cu profesorul de romana din scoala generala. Era batran, chel”

16 Ianuarie 2018
1768 Vizualizari | 0 Comentarii
prof

Cu patru ani in urma, eram casatorita cu un coleg din liceul unde predam, profesor de matematica. Eu predam franceza, dar nu eram titulara pe post. Sotul meu – da. Eram invidioasa si incercam sa-mi ascund frustrarea, caci nu se cuvenea ca o doamna sa concureze cu propriul barbat.

M-am casatorit cu Dan din interes, scrie libertatea.ro. Eu eram de la tara. Am facut facultatea in oras si am ramas aici. Nu aveam unde sa stau, iar din salariul de profesoara nu ma puteam descurca. Dan, in schimb, avea o casuta la curte, o masina si castiga destul de bine din meditatiile de la matematica.

Cum m-am instalat in casa lui si i-am cunoscut familia, mi-a intrat la suflet stefan, fratele lui. Era un barbat cu 4 ani mai mic ca mine, frumos, inteligent, elegant. Am inceput sa-l iubesc in taina si o uram pe Cristina, sotia lui. Era frumoasa, nimic de zis. Era si desteapta. Reusise sa-si creeze o afacere pornind de la nimic. Avea un site si organiza diverse evenimente. O invidiam.

Cristina avea si un suflet bun. Ajuta oamenii aflati in dificultate. Mie nu mi-a placut niciodata sa ajut, doar sa fiu aju-tata. Parintii mei erau saraci lipiti, abia isi duceau existenta intr-un satuc din Moldova. Ca sa ajung la facultate, m-am culcat ani de zile cu profesorul de romana din scoala generala. Era batran, chel si cu o burta imensa. El m-a sustinut si m-a sponsorizat.

Familia sotului meu imi era antipatica, cu exceptia lui Stefan. imi tot imaginam ce viata frumoasa as fi avut langa fratele lui, ce bine as fi aratat la bratul sau, in locul Cristinei. Mi-am facut un plan ca sa o elimin pe cumnata mea din viata lui si apoi sa ma apropii usor de el, ca sa-l consolez.

Pentru inceput i-am trimis un e-mail Cristinei, in care i-am scris multe vorbe frumoase: „Draga mea Cristina, iti scriu deoarece imi este mai usor sa ma exprim in felul acesta. inca de cand te-am cunoscut mi-am dat seama ca noi doua ne vom intelege de minune. Efectiv, vibram pe aceeasi frecventa. Mi-as dori sa ne intelegem ca doua surori, sa fim apropiate si sa ne putem destainui. Recunosc, imi doresc o sora deoarece nu am avut una. Mi-as dori ca tu sa umpli acel loc din sufletul meu. Cu drag, sora ta, Victoria”.

Cu acest inceput am castigat increderea Cristinei. Cu firea ei miloasa si-a dorit imediat sa ma consoleze. Pe masura ce ne apropiam, a inceput sa se confeseze. imi spunea cat de greu ii era cu cei doi copii mici pe care ii crestea. Mi-a scris email-uri in care se vaita ca sotul ei era plecat toata ziua si ca seara ea era epuizata. Pusese pe picioare mica afacere ca sa reuseasca sa iasa din situatia stresanta in care se afla. Mi s-a plans ca nu avea ajutorul lui Stefan si ca el era absent din viata copiilor. Atat mi-a trebuit ca sa incep sa-mi pun planul in aplicare.

Cum toate discutiile noastre se desfasurau pe e-mail, aveam dovezi si le puteam folosi cum doream eu. Asa ca am selectat ce mi-a convenit din textele ei, le-am printat si m-am prezentat intr-o seara in casa socrilor. Am luat-o pe mama-soacra la bucatarie, pisicindu-ma:

— Mama-soacra, stiu cat de tare iti iubesti dumneata nurorile… Adica si pe mine, si pe Cristina. Nu vreau sa te supar, dar nu as mai avea liniste daca ti-as ascunde asta…

— Ce s-a intamplat, mama? m-a intrebat ea, speriata.

— Of, imi pare rau ca trebuie sa afli tocmai de la mine… Cristina este tare ne-recunoscatoare. De fiecare data cand vorbesc cu ea, e nemultumita si se vaita. Considera ca nu o ajutati suficient, ca Stefan lipseste din viata copiilor. De parca el, saracul, nu ar munci pentru ei! Ea sta acasa si ar vrea ca toata familia sa se invarta in jurul ei. Uite ce mi-a scris, mama…
Am scos din geanta foile impaturite cu grija si i-am citit. Soacra si-a pus ochelarii si a mai citit o data. Eram multumita. Am luat-o de mana si am incurajat-o sa discute cu Stefan despre sotia lui.

Peste cateva zile, Cristina m-a sunat plangand. Mi-a povestit ca se certase cu sotul ei, ca mama-soacra i-a reprosat faptul ca era nerecunoscatoare, ca il obosea pe Stefan cu pretentiile ei exagerate.

— Victoria, mi-a zis ea, eu il iubesc si fac totul pentru noi si copiii nostri. El, care vine numai la 10 noaptea acasa, imi spune mie ca sunt nerecunoscatoare! Dar si eu aduc bani in casa, nu numai el!

Am incercat sa o mangai pe „sora mea” si mi-am dus mai departe planul. in ziua urmatoare, i-am trimis un mesaj lui Stefan, in care l-am rugat sa treaca pe la noi. A venit seara. Dan era plecat la o meditatie. L-am asteptat pe cumnat cu o masa bogata si cu un pahar de vin rosu.
— Ia loc, cumnate! Vreau sa te rasfat. Mie asa imi place sa-mi astept sotul. E tare obosit cand ajunge acasa!

— Bravo tie, cumnata! a spus el, muscand momeala.

— Din moment ce el este barbatul casei, pot sa fac si eu macar atat!

Stefan a inghitit in sec. M-a intrebat, ganditor:

— Cu Cristina ai mai vorbit, cumnata?
— M-a sunat acum cateva zile. Nu am vrut sa o rascolesc. imi pare rau pentru ea, dar tu nu meriti asta, Stefane!

— ti-a spus ceva?

— Ma suna mereu ca sa se planga de tine… Spune ca nu te mai suporta, ca nu mai suporta copilasii! Dar la tine cine se gandeste ca muncesti de dimineata pana seara ca sa le asiguri lor un trai decent?

Stefan s-a incruntat. A inceput sa-mi spuna ca si mama lui era nemultumita de comportamentul sotiei sale. M-am apropiat de el si am inceput sa-i masez umerii. I-am turnat vin in pahar. Eram tot mai aproape de a-mi atinge obiectivul.

A doua zi, am primit inca un e-mail de la Cristina: imi povestea ca Stefan ajunsese acasa beat, ii lovise si pe ea, si pe co-pii, ii reprosase lucruri neadevarate. Era hotarata sa divorteze. Am sarit in sus de bucurie.

Mai tarziu, i-am trimis un sms in care ii scriam ca si eu eram dezamagita de ea, ca si restul familiei, si consideram ca era mai bine sa rupem orice legatura, din moment ce ea nu avea sa mai fie cumnata mea. M-a sunat, mi-a trimis mesaje. Am continuat sa o ignor. Ca sa fiu sigura ca am terminat definitiv cu ea, am platit un amic sa-i sparga site-ul. stiam ca fara el nu se putea descurca. Acesta a venit la mine intr-o zi cand Dan era plecat si, intr-o ora, a rezolvat „problema”.

Ma pregateam sa sarbatoresc, fiind convinsa ca am pus mana pe Stefan. Vreo doua saptamani mi-am vazut de treburile mele. Nu am vorbit nici cu soacra, nici cu Stefan. Speram sa se termine cat mai repede divortul celor doi ca sa trec la partea a doua a planului meu. Numai ca mi s-a intins o cursa. Cristina mi-a intrecut viclenia si a avut un alt plan ca sa ma descopere.
Mama-soacra ne-a invitat pe mine si pe Dan la masa, intr-o sambata. Banu-iam ca il voi gasi si pe stefan acolo. Cand am ajuns, ne-a deschis… Cristina! Am trecut pe langa ea fara sa o salut. Soacra, care pandea de dupa usa, m-a apostrofat:

— Ce s-a intamplat, Victorita? De ce nu o saluti pe Cristina?

— Dupa tot ce a facut…

— Ce a facut? a intervenit Stefan. Soacra m-a luat de brat si m-a aruncat

pe un scaun. Toata familia m-a inconjurat. Stefan si Cristina ma priveau cu ura. Socrul s-a asezat in fata mea ameninta-tor. Mi-am dat seama ca au descoperit adevarul.

— Cum ai putut sa-mi faci asta? m-a intrebat Cristina. Te-am urmarit mereu. Ai camere in casa. Am vazut cum l-ai imbatat pe Stefan, cum mi-a spart site-ul amicul tau si cum l-ai platit cu o partida de amor!
— Ce ai vrut sa obtii, Victoria? a intrebat si Dan.

Nu avem ce sa le spun. Tot ce imi doream era sa fug de acolo.

— Nu mai ai ce cauta in familia noastra! mi-a spus Dan. Eu nu mai pot sa traiesc langa tine. Vreau sa iti strangi lucrurile si sa pleci din casa mea!

Am parasit acea casa. Oricum nu il iubeam pe Dan. M-am mutat o luna cu chirie, pana am reusit sa-l ademenesc pe Florin, directorul liceului unde predau. Dupa numai o saptamana de dragoste nebuna. m-a luat la el. Am starnit multe barfe, asa ca Dan si-a dat demisia. Acum sunt titulara pe post si nevasta de director. Nu ma feresc sa spun: da, sunt o scorpie!

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1302 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005132 (s)