News Flash:

Luna in care cei mai multi oameni fac infarct

13 Mai 2017
1039 Vizualizari | 0 Comentarii
infarct mare 2
Potrivist studiilor, în luna ianuarie mor cele mai multe persoane din cauza bolilor de inima. Afla ce spun specialistii în legatura cu acest subiect si care este luna în care cei mai multi oameni fac infarct.

Motivul pentru care în luna ianuarie mor cele mai multe persoane din cauza infarctului nu a fost gasit înca de la început de specialisti. Temperaturile scazute erau considerate un motiv pentru care se întampla lucrul acesta. S-au facut mai multe studii în mai multe colturi ale lumii si, astfel, oamenii de stiinta au ajuns la conscluzia ca multe persoane mor din cauza bolilor de inima iarna, în special în luna ianuarie.

Un motiv pentru care apare acest fenomen ar putea fi aerul poluat. În luna ianuarie aerul înregistreaza un nivel mai ridicat de dioxid de azot. Acesta este un gaz poluant care afecteaza starea de sanatate a oamenilor. Aceste gaze ajung la un moment dat în sange. Lucrul acesta se întampla pentru ca gazele toxice ajung în plamani, iar de acolo în sange.
Infectiile sunt un alt motiv pentru care oamenii sufera un infarct. Infectiile apar în special iarna. Este deja un lucru cunoscut faptul ca racelile au legatura cu aparitia bolilor de inima.

Racelile influenteaza coagularea sangelui. Astfel, este favorizata depozitarea grasimilor la nivelul arterelor principale, mai exact pe peretii acestora. Din acest motiv inima nu mai functioneaza.

Mai sunt si alte motive pentru care oamenii sufera un infarct. Spre exemplu, nivelul colesterolului, care este foarte ridicat. De asemenea, cresterea tensiunii arteriale este un alt factor de risc. si, nu în ultimul rand, deficienta de vitamina D.

Toate motivele enumerate mai sus duc, într-un final, la aparitia infarctului.

În special iarna, mai excat în luna ianuarie.


infarct temperaturile scazute
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009103 (s)