News Flash:

Lumea muzicala romaneasca, in stare de soc dupa aflarea acestei vesti!

21 Ianuarie 2016
2339 Vizualizari | 0 Comentarii
maria ciobanu2
Maria Ciobanu, supranumita "ciocarlia cantecului popular romanesc", isi va incheia cariera artistica, dupa 60 de ani de activitate, printr-un turneu in cinci orase, intitulat ""Lie, Lie Ciocarlie, Raman a voastra Marie!". Cele cinci spectacole vor avea loc, in luna martie, la Bucuresti, CraiovaRamnicu-ValceaBacau si Iasi. Intitulate sugestiv "Lie, Lie Ciocarlie, Raman a voastra Marie!", aceste concerte vor avea o mare incarcatura emotionala, mai ales ca vor avea loc in luna martie, care este dedicata mamei si femeii, informeaza organizatorii evenimentelor. Maria Ciobanu, in varsta de 78 de ani, reprezinta un veritabil fenomen al folclorului romanesc. Performantele vocale ale artistei au fost recunoscute de la inceputul carierei, cantareata fiind supranumita "ciocarlia cantecului popular romanesc", in scurt timp dupa debutul sau. Cantecul care i-a adus consacrarea este "Lie, ciocarlie".

In indelungata sa cariera, Maria Ciobanu a fost distinsa cu premii si distinctii prestigioase, intre care Crucea nationala "Serviciul Credincios". Mostenirea artistica pe care Maria Ciobanu o lasa romanilor este sporita de cei trei copii ai acesteia, artisti ai scenei romanesti si internationale: soprana Leontina Vaduva, artista Camelia Ciobanu, stabilita in SUA, si interpretul de muzica populara Ionut Dolanescu. Cu ocazia spectacolului de retragere, Maria Ciobanu va canta impreuna cu Leontina Vaduva, Camelia Ciobanu, Doinita si Ionut Dolanescu. Atmosfera de sarbatoare va fi completata de artisti precum Steliana Sima, Mariana Ionescu Capitanescu, Gelu Voicu, Mioara Velicu si Gheorghe Turda. Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra "Doina Basarabiei", conducator artistic si orchestrator fiind Valeriu Cascaval. 

Aceste concerte fac parte din programul national-cultural "Arta contra Drog 2016", un proiect initiat de Asociatia Culturala de Teatru, Muzica si Film "Dracula" si CIADO Romania, Centrul International Antidrog si pentru Drepturile Omului, al carui presedinte este Constantin Balaceanu-Stolnici, membru de onoare alAcademiei Romane. Prin acest program, organizatorii informeaza publicul asupra riscului consumului de droguri si ofera o alternativa sanatoasa de petrecere a timpului liber, invitand spectatorii sa consume arta.

maria ciobanu craiova ramnicu valcea bacau iasi cantareata
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1312 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004659 (s)