News Flash:

Azi incepe Loteria Vizelor 2015

1 Octombrie 2013
1745 Vizualizari | 1 Comentarii

Programul Loteria Vizelor (Diversity Visa) pentru anul 2015 începe marti, 1 octombrie, a anuntat Ambasada Statelor Unite.

'Programul de imigrare Diversity Visa pune la dispozitia persoanelor care îndeplinesc cerinte simple, dar stricte de calificare, vize de rezidenta permanenta în Statele Unite. Romania se afla printre tarile participante la programul DV-2015. Pentru programul DV-2015 trebuie transmise electronic în perioada care începe marti, 1 octombrie 2013, si se încheie sambata, 2 noiembrie 2013. Inregistrarea începe si se încheie la ora 12,00 PM, ora de vara a Coastei de Est (GMT-4)', se arata în comunicatul citat.

Ambasada SUA precizeaza ca solicitantii pot accesa formularul electronic E-DV la adresa www.dvlottery.state.gov numai în perioada de înregistrare.

'Solicitantii sunt sfatuiti sa nu astepte pana în ultima saptamana a perioadei de înregistrare pentru a aplica. Cererea foarte mare poate duce la întarzieri la conectarea online. Nicio înregistrare nu va fi acceptata dupa orele 12,00 PM, ora de vara a Coastei de Est (GMT-4) a zilei de 2 noiembrie 2013. Daca trimiteti mai mult de o înregistrare de persoana, veti fi descalificati', mai informeaza misiunea diplomatica a SUA.

Participarea la program este gratuita, iar Guvernul SUA nu angajeaza consultanti sau servicii particulare din afara pentru a opera programul DV. Orice intermediari sau alte persoane care ofera asistenta pentru a pregati o cerere de participare o fac fara autorizarea sau consimtamantul Guvernului SUA, se mentioneaza în comunicatul citat.

'Cerintele de calificare presupun ca solicitantul sa îndeplineasca atat conditia de a fi nascut într-o tara care participa la program, cat si criteriul educational, adica sa fie absolvent de liceu, cu diploma de bacalaureat sau în ultimii cinci ani sa fi lucrat cel putin doi ani într-o meserie care se califica. Pentru determinarea calificarii pe baza experientei în munca se va folosi baza de date O*NET OnLine, http://www.onetonline.org/ a Departamentului Muncii al SUA. Inainte de a trimite o înregistrare la programul DV-2015, aplicantii sunt rugati sa consulte instructiunile detaliate ale programului care se gasesc pe pagina de internet a Ambasadei Statelor Unite la http://romania.usembassy.gov/visas/diversity.html precum si pe pagina de internet a Departamentului de Stat la http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1318.html', precizeaza ambasada.

Solicitarile care se califica vor fi selectionate în mod aleatoriu de un computer. Toti participantii la program pot sa verifice statutul solicitarii lor pe pagina de internet E-DV la www.dvlottery.state.gov la sectiunea Entrant Status Check, pe baza numarului de confirmare, începand cu data de 1 mai 2014. Ambasada SUA sustine ca aceasta va fi singura modalitate prin care castigatorii din cadrul programului de loterie vor fi înstiintati despre selectionarea lor în programul DV-2015.


diversity visa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Viktorinut  | #51873
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1188 (s) | 33 queries | Mysql time :0.005268 (s)