News Flash:

Liviu Dragnea: "Presedintele vrea sa declanseze criza politica. Pana maine searăa, poimaine vom lua o decizie, ne gandim la suspendare"

27 Decembrie 2016
1444 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu dragnea
Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat că respingerea ca premier a lui Sevil Shhaideh este un semnal că preşedintele vrea să declanşeze criza politică şi că sunt voci care iau în considerare suspendarea şefului statului. “Urmează să vedem dacă este oportun pentru ţară”, a declarat Liviu Dragnea legat de o posibilă suspendare.

''Ca şi dumneavoastră, ca şi toată ţara am urmărit şi noi cu stupefacţie, pot spune, anunţul preşedintelui Iohannis, răspunsul la propunerea noastră privind desemnarea primului ministru al României. Împreună cu colegii mei am analizat în ultimele ore, am încercat să găsim care sunt resorturile cinstite sau eventualele resorturi cinstite sau constituţionale care ar fi putut sta în spatele acestei decizii. N-am reuşit să găsim niciun motiv constituţional, nici alt motiv care să ţină de alte elemente, riscuri eventual şi părerea noastră este că acest om de fapt vrea să declanşeze o criză politică în România'', a afirmat social-democratul. 

„Am încercat să găsim resorturile care stau în baza acestei decizii. Preşedintele a sunat-o pe doamna Sevil Shhaideh în cursul zilei de joi. După alegeri, am sperat că şi domnul Iohannis şi instituţiile cu care se consultă au înţeles că românii nu mai vor jocuri politice pe spinarea lor. M-am înşelat. Aceşti oameni nu înţeleg”, a afirmat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, într-o declaraţie susţinută la Palatul Parlamentului, alături de liderii ALDE Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin.

El l-a acuzat pe şeful statului că nu vrea ''sub nicio formă'' să respecte votul din 11 decembrie.

De asemenea, acesta a precizat ca are în vedere chiar suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis dacă va fi oportun pentru ţară, aşa cum spun unele voci: „Nu voi avea nicio ezitare”, a declarat Dragnea.

"Dacă vom ajunge la concluzia că e bine pentru ţară să-l suspendăm pe Iohannis, nu voi avea nicio ezitare", a afirmat liderul PSD. 

Călin Popescu Tăriceanu a sprijinit la rândul său afirmaţiile liderului PSD: „Se doreşte declanşarea unei crize politice majore. Va trebui sa stăm să cumpănim bine ce decizie se va lua. Noi nu dorim să băgăm Romania într-o criză politică.”

''Am vorbit cu domnul Tăriceanu, cu domnul Constantin, cu colegii mei din partid - cu o parte dintre ei - şi mâine, cel mai târziu poimâine, cel mai târziu mâine seară o să trebuiască să luăm o decizie. Şi parafrazându-l pe cel care a vorbit la ora 12, vreau să cumpănesc foarte bine, dar de data asta nu să cumpănesc între interes personal sau de grup, ci între ceea ce e bine şi rău pentru România'', a spus Dragnea.

El a menţionat că nu va fi o decizie uşoară.

''Nu are rost să ne ascundem după degete, este o avalanşă de mesaje pe care le-am primit în ultimele ore de la oameni care se simt jigniţi, au folosit şi alte cuvinte şi care cer cu fermitate suspendarea preşedintelui. Nu este o decizie foarte uşoară. Dacă în urma acestei analize pe care o vom face rapid vom ajunge la concluzia că pentru ţară e bine să-l suspendăm pe preşedinte , nu o să am nicio ezitare'', a subliniat liderul PSD.

El s-a arătat deranjat că nu a primit niciun semn de la Iohannis în ultimele zile.

''Nu mai cred în acest dialog pentru că chiar mi-a şters numele din memorie, cred că avea unde să sune ca să-l afle. Deci putea să mă sune în toate aceste zile. Nu cred în acest dialog. Toate acţiunile, toate gesturile, toate afirmaţiile preşedintelui de la alegeri încoace au fost anti-dialog. Deci este străveziu că nu vrea dialog'', a spus Dragnea, întrebat dacă a încercat să poarte un dialog cu Iohannis.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi că l-a sunat sâmbătă pe preşedintele Klaus Iohannis, dar că n-a reuşit să vorbească cu el pentru că ''suna închis'', ceea ce îl face să creadă că şeful statului i-a şters numărul sau l-a ''blocat'': ''Pot să vă spun un secret? Sâmbătă am încercat să-l sun pe domnul preşedinte, doar să-i urez <Crăciun Fericit!>. Ori mi-a scos telefonul din memorie, ori l-a blocat, ori a avut telefonul închis, ori şi l-a schimbat. Am făcut acest gest sâmbătă. Suna închis. Porumbei călători nu am vrut să trimit, ca să mă duc la dumnealui nu cred că puteam să trec de SPP. Eu am făcut acest gest sâmbătă, nu pentru altceva, doar petru a-i ura <Crăciun fericit!> şi pentru a-l face să înţeleagă că noi nu venim pentru a genera un război politic în România. Noi vrem să guvernăm aceast ţară'' 

 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004807 (s)