News Flash:

Lideri ai PSD cer schimbarea lui Kovesi de la conducerea DNA

12 Februarie 2018
993 Vizualizari | 0 Comentarii
codruta2

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a facut, luni, un apel la ministrul Justitiei, Tudorel Toader, pentru a reactiona la „dezvaluirile” facute de fostul deputat PSD Vlad Cosma, el aratand ca „sistemul este bolnav” si ca trebuie luate masuri urgent. Totodata, senatorul PSD Serban Nicolae a precizat, luni, ca DNA trebuie refacuta din temelii, credibilitatea institutiei fiind prabusita, iar lupta anticoruptie - una selectiva, el apreciind, totodata, ca procurorul sef DNA, Laura Codruta Kovesi, nu mai poate ramane la conducere.
„Noi am aflat ca lupta anticoruptie era una selectiva. Daca prindeai un corupt nu-l sanctionai, incercai sa-l fortezi sa iti dea un alt corupt mai interesant sau mai important. Au fost distrusi oameni, cariere, familii. Daca ar fi fost o lupta anticoruptie, atunci ar fi fost sanctionati toti coruptii descoperiti. Am ajuns intr-un moment foarte grav in care DNA ar trebui refacuta din temelii”, a spus Serban Nicolae.

El a aratat ca DNA este „profund corupta” in momentul de fata si „profund afectata de o boala foarte grava, interna”, in conditiile in credibilitatea institutiei s-a prabusit.

Intrebat daca Laura Codruta Kovesi ar trebui sa-si dea demisia, Serban Nicolae a raspuns: „Din punctul meu de vedere nu mai poate ramane in fruntea acestei institutii”.


„Cel mai bine era ca aceste lucruri sa nu se intample. Cel mai bine era, ca daca se intamplau, sa fie dezvaluite atunci. De regula, pe mine spovedaniile invinsilor nu ma impresioneaza foarte tare. Ma ajuta sa incerc sa previn pe viitor o asemenea procedura, asemenea mecanisme de o ticalosie greu de imaginat”, a mai spus Nicolae.

Stanescu, despre Kovesi: Ar trebui sa-si dea demisia

Vicepremierul Paul Stanescu, ministru al Dezvoltarii, a declarat, luni, ca procurorul sef DNA, Laura Codrut Kovesi, ar trebui sa-si dea demisia, declaratia sa fiind legata de dezvaluirile facute recent de fostul deputat PSD Vlad Cosma si procurorul Mihaiela Iorga.

„Dupa ceea ce am vazut aseara la televizor, eu cred ca nu mai poate sa ramana doamna Codruta Kovesi la conducerea DNA. Nu ma pricep juridic, dar cred ca dumneai ar trebui sa-si dea demisia in primul rand, asta ar trebui sa faca d-na Kovesi”, a spus Stanescu.

El a aratat ca PSD va avea o pozitie oficiala privind dezvaluirile facute recent.

„Si noi vom lua o decizie politica si o pozitie oficiala in tot ce s-a derulat in toata media romaneasca si vom veni cu o decizie a partidului. Si in CEX vom lua o decizie in ceea ce priveste decizia PSD in ceea ce priveste aceasta chestiune foarte grava”, a spus Stanescu.

Codrin Stefanescu: Fac un apel catre ministrul Toader: Tudorele, fa ceva, ca nu se mai poate!

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a facut, luni, un apel la ministrul Justitiei, Tudorel Toader, pentru a reactiona la „dezvaluirile” facute de fostul deputat PSD Vlad Cosma, el aratand ca „sistemul este bolnav” si ca trebuie luate masuri urgent.

„Am emotii despre dezvaluirile facute ieri seara de colegul nostru, Vlad Cosma, si in mod clar, trebuie sa spunem ca sistemul este foarte bolnav, vorbim de o cangrena generalizata si trebuie luate masuri urgent, in momentul asta, penale, administrative. Asteptam deja de dimineata o reactie a procurorului general, nu a venit. Asteptam o reactie a ministrului de Justitie, nu a venit. Asteptam Corpul de control al ministrului Justitiei sa faca deja ceva in sensul asta. Asa ca fac un apel catre ministrul Tudorel Toader: Tudorele, fa ceva, ca nu se mai poate, lucrurile au ajuns la paroxism”, a spus Codrin Stefanescu.

El a opinat ca nu exista un loc pe planeta unde sa se intample lucruri atat de ciudate si nefiresti.

„Am fost socat de demonstratia clara ca lucrurile sunt stricate total aici la noi si ca trebuie facut ceva acum, in ultima secunda. Suntem la doisprezece fara o secunda. Nu stiu daca trebuie revocati sefi, daca trebuie deschise anchete penale, dar trebuie facut ceva pentru ca lucrurile au luat-o razna total in Romania. (...) Am facut un apel in nume personal, catre domnul Tudorel Toader, si cred ca sunt in asentimentul colegilor mei ca trebuie sa faca ceva concret. Cel putin vad Corpul de control al ministrului, vad niste decizii luate astazi, firesti”, a adaugat Stefanescu.

El a aratat ca social-democratii nu mai pot sta cu mainile incrucisate.

„Avem un coleg arestat, un prim-ministru caruia i s-a redeschis un dosar dupa opt ani de zile, pe care tot ei l-au inchis, in fiecare zi aflam lucruri ciudate despre colegii nostri si vanatoarea continua si nu mai putem sta cu mainile incrucisate”, a spus Stefanescu.

Conducerea Inspectiei Judiciare a anuntat, luni, ca a decis sesizarea din oficiu pentru verificari prealabile pentru a stabili daca exista indicii privind savarsirea vreunei abateri disciplinare in cazul inregistrarilor prezentate, duminica seara, de fostul deputat Vlad Cosma.

Postul Antena 3 a difuzat, duminica seara, o inregistrare prezentandu-l pe Vlad Cosma, care a aratat ca procurorii Mircea Negulescu si Lucian Onea au incercat sa inventeze dosare in baza unor "probe fabricate" unor oameni politici si de afaceri, printre care si lui Sebastian Ghita. Totodata, fostul deputat a dezvaluit cum procurorul DNA Ploiesti Lucian Onea i-ar fi cerut sa modifice anumite documente si probe care ar fi fost folosite ulterior in dosar.

Vlad Cosma a prezentat unele inregistrari, acuzand ca procurorul DNA Ploiesti Lucian Onea i-ar fi cerut sa modifice acte, probe care ar fi fost folosite ulterior in dosarul lui Sebastian Ghita.

Ulterior, procurorii DNA au precizat, luni, intr-un comunicat de presa postat pe site-ul institutiei, ca Vlad Cosma, inculpat pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta intr-un dosar aflat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu termen pe 19 februarie 2018, trimis in judecata de Serviciul Teritorial Ploiesti al Directiei Nationale Anticoruptie, "a prezentat denaturat situatia dintr-un dosar penal aflat in curs de urmarire penala, folosindu-se de colaje ale unor inregistrari pe care le-a realizat personal".

Procurorul Mihaiela Iorga a precizat ca a fost amenintata de Elena Radescu, inspectoarea care a condus echipa de control care a verificat managementul DNA, care i-ar fi spus ca are un copil de crescut si sa nu forteze "dragostea cu DNA" sau o lupta cu sistemul

"Cred ca cele mai socante amenintari le-am primit in sediul Inspectiei Judiciare, de la inspectoarea Elena Radescu. Am fost audiata de dansa in cadrul cercetarii disciplinare. Nu a interesat faptele care faceau obiectul cercetarii. Doamna inspector m-a intrebat de ce insist dragostea cu forta cu DNA. Am intrebat de ce a ajuns la aceatsa concluzie. (...) Am primit amenintari ca nu trebuie sa ma lupt cu sistemul, cu doamna procuror sef", a declarat procurorul Mihaiela Iorga, la Antena 3.

Mihaiela Iorga a mai declarat, intr-un interviu pentru Antena 3, ca Laura Kovesi a chemat-o, la un moment dat, ca sa o intrebe daca nu ar putea sa "iasa" cu un dosar al unui fost ministru ce urma sa fie numit premier, pentru ca acesta din urma ar fi numit-o pe Dana Girbovan ministru al Justitiei, ceea ce reprezenta un dezastru pentru DNA.

"Solicitarea sa se faca repede un dosar, asta este o imixtiune nelegala nepermisa, foarte grava. Incercam sa imi aduc aminte cine mai aparuse la televizor, am o banuiala dar nu pot sa spun. Cred ca era vorba de nominalizarea de dupa motiunea la adresa lui Grindeanu. (...) Mi-a aratat o atitudine fata de o doamna respectabila, presedinta UNJR, care in toate aparitiile publice mi s-a parut foarte echilibrata", a reactionat Liviu Dragnea.

Intrebat cand a fost pusa in discutie nominalizarea Danei Garbovan, sefa UNJR, la ministerul de Justitie, liderul PSD a afirmat ca a fost o singura discutie, dupa demisia lui Florin Iordache, dar la acea vreme Sorin Grindeanu l-a informat ca Dana Garbovan vrea sa ramana in magistratura.


tudorel toader vlad cosma
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1197 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004806 (s)