News Flash:

Lideri ai grupului terorist Stat Islamic, UCISI in raiduri aeriene

19 Decembrie 2014
1238 Vizualizari | 0 Comentarii
Lideri ai grupului terorist sunnit Stat Islamic au fost ucisi in raidurile aeriene efectuate in Irak si Siria de coalitia internationala coordonata de Statele Unite, afirma un oficial american, citat de AFP.
"Aceste decese sunt rezultatul unei serii de raiduri aeriene efectuate in ultimele zile", a declarat oficialul american, citat de AFP.
Coalitia internationala coordonata de Statele Unite, formata din peste 60 de tari, a efectuat 61 de raiduri aeriene, in ultimele zile, in nordul Irakului.
In acelasi timp, serviciile de securitate irakiene si militiile comunitatii kurde au obtinut victorii in zona Muntelui Sinjar, fieful grupului terorist Stat Islamic.
Militiile kurde din Irak, sustinute aerian si logistic de coalitia internationala coordonata de Statele Unite, au anuntat joi ca au reusit sa recucereasca o zona de 100 de kilometri patrati care era ocupata de grupul terorist Stat Islamic, in nord-vestul Irakului, la frontiera cu Siria.

Aviatia militara americana continua raidurile aeriene in Irak si Siria
 
Generalul Martin Dempsey, seful Statului Major Interarme al Statelor Unite, a declarat pentru The Wall Street Journal ca trei lideri ai grupului terorist au fost eliminati in ultimele zile. Este vorba de Haji Mutazz, unul dintre adjunctii lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul grupului terorist Stat Islamic, de doi lideri responsabili de operatiuni - Abd al Basit si Radwin Talib.
Reteaua terorista sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant) ocupa vaste regiuni din Siria si Irak, unde a proclamat un "califat islamic". Gruparea terorista a executat prin decapitare trei cetateni americani si doi britanici. Mediafax.ro

stat islamic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1192 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006741 (s)