News Flash:

Liber la promisiuni in campanie: Timisoara ar putea avea sala polivalenta si stadion noi

10 Noiembrie 2014
1283 Vizualizari | 0 Comentarii
Timisoara este unul din orasele alese sa gazduiasca Campionatul European de Baschet Feminin in 2015, insa pana in acest moment nu are o sala potrivita pentru o competitie sportiva de o asemenea anvergura. Aflata duminica la Timisoara, Gabriela Szabo, ministrul Tineretului si Sportului, a declarat ca “ar fi rusinos” pentru romani sa nu poata organiza acest campionat din lipsa infrastructurii, mai ales ca bani exista.
Desi in trecut s-a vorbit despre construirea unei sali polivalente de 14.000 de locuri, Timisoara va trebui sa se multumeasca cu sala de 2500 de locuri construita in parteneriat de Universitatea Politehnica si Primaria Timisoara. Aceasta sala trebuia sa fie terminata la mijlocul acestui an, insa acest lucru nu s-a intamplat, din cauza ca firma constructoare este in insolventa.
„Am auzit si eu (n.r. – ca sala polivalenta nu e finalizata). O sa incerc sa iau legatura cu domnul primar si sa o finalizam cat mai repede pentru ca banii ii avem, sunt alocati din fondul de rezerva al premierului si nu trebuie sa ramanem in urma cu lucrarile in ceea ce priveste sala polivalenta. Sa vedem cat de repede putem urgenta lucrarile ca sa fim gata in termen. Altfel, va dati seama, o sa iesim patati daca ni se retrage organizarea si ar fi foarte rusinos pentru noi sa nu putem sa desfasuram competitia in contextul in care banii exista, banii ii avem”, a declarat Ministrul Tineretului si Sportului.
Ea s-a declarat nemultuminta si de faptul ca bazele sportive din orasul de pe Bega lasa de dorit, scrie tion.ro.
„In ceea ce priveste infrastructura din Timisoara, primaria nu a pus bazele sportive la punct, nu a fost focusata pe infrastructura sportiva. Timisoara este un oras tanar, copiii au nevoie de infrastructura sportiva, pentru a avea unde sa-si petreaca timpul liber. M-a mirat ca Timisoara nu are o baza sportiva, tinand cont de numarul mare de tineri din oras, care au nevoie de ajutor. Mi se pare, sa nu spunem rusinos, ca Timisoara sa nu aiba infrastructura sportiva pusa la punct, e dureros pentru mine”, a spus Gabriela Szabo.
Szabo: Ministerul Dezvoltarii ar putea sa ajute la ridicarea unui nou stadion la Timisoara
Szabo a declarat ca ministerul pe care il conduce nu are fondurile necesare ridicarii unui nou stadion la Timisoara, de genul celor existente la Bucuresti sau Cluj, dar Ministerul Dezvoltarii, in parteneriat cu primaria, ar putea sa se ocupe de o asemenea investitie.
„In 1988, aici am castigat prima mea medalie, pe Stadionul Politehnicii. Nu o sa uit niciodata frumoasa si scurta perioada petrecuta aici. Aveam doar 12 ani cand am concurat la campionatele nationale de copii. Tin minte unde am stat, chiar in caminul studentesc, cat de frumos de comportau studentele cu noi. Am mancat chiar la cantina studenteasca, nu o sa uit niciodata momentele frumoase si imi doresc foarte mult ca Timisoara, mai ales ca si Iolanda Balas Sotter a plecat de aici, sa avem un stadion.
Doar stiu foarte clar ca eu cand eram la Federatia de Atletism doamna Iolanda Balas Sotter a facut lobby constant sa se construiasca un stadion la Timisoara. Sper ca autoritatile locale sa nu uite de Iolanda Balas Sotter si daca vor construi un stadion, sa-l construiasca in numele doamnei Iolanda Balas Sotter, pe care eu o respect si care a fost mentorul meu.
Am vorbit azi cu cei de la Consiliul Judetean sa vina cat mai repede la Bucuresti si impreuna cu Ministerul Dezvoltarii sa gasim solutia pentru ca, recunosc, eu la Ministerul Tineretului si Sportului nu am un asemenea buget sa sustin o asemenea constructie. Dar eu cred ca avem solutia prin Ministerul Dezvoltarii.”, a mai declarat Szabo.
Va reamintim ca primarul Nicolae Robu a anuntat intentia Primariei Timisoara de a construi un stadion nou de 40.000 de locuri, insa investitia nu a ajuns nici macar la stadiul de proiect.

timisoara gabriela szabo
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1181 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008653 (s)