News Flash:

Liber la penali in Guvern. Anuntul facut de Dragnea

23 Ianuarie 2018
924 Vizualizari | 0 Comentarii
Liviu Dragnea0

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, luni, dupa sedinta CExN, ca membrii PSD cercetati penal pot face parte din viitorul Cabinet Dancila, el aratand ca social-democratii au decis sa isi faca ei insisi Guvernul si nu alte institutii.

Intrebat daca membrii PSD cercetati penal pot face parte din viitorul Cabinet, Dragnea a raspuns: „Da”.

Chestionat de ce nu se vor respecta criteriile de integritate dorite de fostul premier Tudose in privinta ministrilor, si care au dus la demisiile ministrilor Rovana Plumb si Sevil Shhaideh, Dragnea a raspuns: „Am hotarat sa ne facem noi Guvernul, si nu alte institutii”.

Intrebat daca prezenta lui Paul Stanescu in Guvern depinde de decizia ICCJ de joi, Dragnea a reiterat raspunsul anterior: „V-am spus ca am hotarat sa tinem cont de voturile romanilor din decembrie anul trecut si sa ne facem noi Guvernul”.
Surse politice au precizat, anterior, ca este posibil ca Rovana Plumb sa revina in Guvern pe postul de vicepremier fara portofoliu. Rovana Plumb si Sevil Shhaideh au demisionat din Guvernul Tudose, in octombrie, ca urmare a unei anchete DNA.

DNA a cerut, recent, instantei supreme redeschiderea unui dosar pe numele vicepremierului Paul Stanescu, care vizeaza fapte din 2010, dosarul fiind anchetat anterior de DNA Craiova si inchis in 2013. Primul termen va avea loc pe data de 25 ianuarie.

Liderul PSD Liviu Dragnea a anuntat, luni, ca CExN al PSD se va reuni vineri, la ora 11.00, va centraliza propunerile de ministri care sa faca parte din Guvernul Dancila si va vota fiecare ministru in parte.

„Am discutat despre procedura de desemnare a membrilor Cabinetului, anume vineri, la ora 11.00, CExN se va reunit pentru vot pentru componenta. Ca procedura – fiecare organizatie, grup de organizatii, membru CExN sa faca propuneri pentru ministri sau sa nu mai fie un ministru in Guvern. Ele vor fi centralizate si vom veni in CExN vineri, unde va fi votat fiecare in parte”, a spus Dragnea.

„Daca vor fi mai multe propuneri pe un minister, CExN va analiza care e cea mai buna propunere, pentru ca cel mai important lucru e ca orice ministru sa fie bine pregatit si sa-si aduca contributia la indeplinirea programului de guvernare. Va continua si evaluarea secretarilor de stat”, a adaugat Dragnea.

Dragnea a precizat, anterior, ca a discutat cu colegii din partid, iar parerea unanima a acestora a fost sa nu se discute in CExN de luni dupa-amiaza despre ministere si ministri, dezbaterile urmand a se contura asupra programului de guvernare.

Dragnea, despre o posibila intrare a UDMR la guvernare: Nu am avut nicio discutie pana acum

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, dupa sedinta CExN al PSD, ca nu a discutat despre o posibila invitare a UDMR in coalitia de guvernare, el apreciind ca majoritatea parlamentara PSD-ALDE este suficiant de stabila.

”Eu nu fac invitatii la televizor nimanui, cu atat mai putin UDMR-ului, pentru care am un mare respect, ca si partener serios de dialog si de colaborare in Parlament. Eu nu am avut nicio discutie cu UDMR pana acum”, a declarat Liviu Dragnea.

Intrebat daca ar trebui invitat UDMR in coalitia de guvernare, Dragnea a spus ca ”neavand nicio discutie in sensul asta”, nu are ce sa comenteze.

Dragnea a dat asigurari ca majoritatea PSD-ALDE este suficient de stabila in Parlament - ”S-a vazut la semnaturile cu care am mers la Cotroceni”.

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a sustinut, luni, ca este oportuna cooptarea la guvernare a UDMR, insa el a inteles ca parlamentarii Uniunii nu vor acest lucru, adaugand ca in urma discutiilor pe care acestia le vor avea cu premierul desemnat, Viorica Dancila, se va stabili acest lucru.

„M-am pronuntat si in trecut si am spus ca consider ca ar fi oportuna cooptarea UDMR-ului (la guvernare – n.r), in primul rand pentru ca vreau sa dau sentimentul cetatenilor romani de etnie maghiara ca sunt parte a acestui popor, a acestei tari si sunt co-responsabili cu noi pentru buna guvernare a tarii. Dar sigur ca alte considerente politice particulare pe care UDMR-ul le are le respect si ei sunt singurii care vor decide oportunitatea participarii la guvernare. Din cate am vazut, daca am receptat corect semnalele, am inteles ca nu se doreste acest lucru si, sigur ca respectam punctul de vedere”, a declarat Tariceanu, luni, la Parlament.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1116 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004798 (s)