News Flash:

Legea salarizarii: Asociatia Procurorilor cere presedintelui, Instantei Supreme si Avocatului Poporului sesizarea Curtii Constitutionale

8 Iunie 2017
914 Vizualizari | 0 Comentarii
judecator
Asociatia Procurorilor din Romania anunta ca a sesizat Avocatul Poporului, Presedintele Romaniei si instanta suprema cu privire la legea salarizarii unitare, in sensul de a o ataca la CCR, considerand ca se face o diferenta de statut intre judecatori si procurori.
"Asociatia Procurorilor din Romania considera ca este incalcat principiul constitutional al legalitatii in fata legii, intrucat prin adoptarea acestei legi se creeaza o diferenta de statut financiar intre procurori si judecatori, subiecti constitutionali cu statut identic. Tinem sa subliniem ca prin deciziile sale Curtea Constitutionala a retinut ca principiul egalitatii de drepturi se traduce prin reglementarea si aplicarea unui tratament juridic similar tuturor subiectilor de drept aflati in situatii juridice similare. Prin adoptarea legii in forma actuala se incalca principiile stabile de normele constitutionale ceea ce poate genera o afectare importanta a sistemului judiciar in ansamblul sau", transmite asociatia.
Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, in calitate de for decizional, cu 188 de voturi „pentru”, 28 de voturi „impotriva si 47 de abtineri, proiectul de lege privind salarizarea personalului bugetar.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005612 (s)