News Flash:

Lech Walesa: "Occidentul trebuie sa raspunda prin forta la agresiunea Rusiei impotriva Ucrainei"

17 Martie 2015
1252 Vizualizari | 0 Comentarii
Lech Walesa
Fostul presedinte polonez Lech Walesa, laureat al Premiului Nobel pentru Pace in anul 1983, considera ca Occidentului nu-i ramane altceva de facut decat "sa raspunda prin forta" la "agresiunea Rusiei impotriva Ucrainei", transmite agentia ucraineana Unian.
''Putin si Rusia au calcat in picioare principiile pe care este construita Europa — libertate, tratate, intelegeri, garantii. In acest caz, statelor occidentale nu le ramane altceva de facut decat sa raspunda prin forta la agresiunea rusa'', a afirmat Walesa intr-o declaratie pentru postul polonez de televiziune TVN24.
In acelasi cadru, liderul istoric al sindicatului polonez 'Solidaritatea' a facut apel la Occident sa ajute Ucraina, inclusiv prin livrarea de armament. El a adaugat ca, in timp ce Rusia utilizeaza forta brutala in Ucraina, Occidentul incearca un fel de joc politic care nu poate duce la o normalizare a situatiei din estul ucrainean. ''Cum poti juca si castiga, cand el (Putin) joaca box, in timp ce noi jucam sah?'', s-a intrebat retoric fostul presedinte al Poloniei in perioada 1990-1995.
In context, Lech Walesa a apreciat ca, spre deosebire de Ucraina, Polonia se afla in siguranta intrucat este membra a NATO si UE si nu are pe teritoriul ei o minoritate rusa importanta.
AGERPRES

lech walesa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1112 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004575 (s)