News Flash:

La vorbe stam bine. Sa-i vedem la fapte... Autoritatile timisorene spun ca sunt pregatite sa faca fata iernii

28 Noiembrie 2014
1510 Vizualizari | 0 Comentarii
Luna decembrie este aproape, iarna isi va intra curand in drepturi si... n-ar trebui sa surprinda pe nimeni. Reprezentantii Primariei Timisoara dau asigurari ca cele doua societati tocmite sa se ocupe de deszapezirea orasului sunt pregatite sa intervina, dar spera sa avem totusi o iarna blanda. Oricum, sute de strazi din Timisoara nu sunt prinse nici acum in planul de deszapezire.
Oficialii municipalitatii timisorene spun ca iarna nu ii va lua pe nepregatite de aceasta data. Primarul Nicolae Robu afirma ca a primit asigurari in acest sens de la directorii celor doua societati care trebuie sa se ocupe de deszapezirea orasului.
„Este o traditie asa ca autoritatile sa fie luate prin surprindere de ninsori, chiar daca ninsorile vin la vremea lor... Nu cred ca va fi cazul nostru, ne-a placut foarte mult iarna trecuta si ne-am bucura daca am avea o iarna asemanatoare. Ne-a placut pentru ca n-a prea fost zapada, dupa cum ne aducem aminte. Dar eu am aduse toate garantiile ca vom fi in stare sa facem deszapezirea. Societatea Drumuri Municipale este pregatita, si Retimul este pregatit.. Nu pot decat sa-i cred pe directorii acestor societati”, a declarat Robu.
In ceea ce priveste plangerile din anii trecuti, legate de faptul ca unele strazi ale urbei au ramas sub nameti, pentru ca n-a intervenit nimeni sa le curete, primarul se asteapta la nemultumiri... si anul acesta.
„A fost o problema, pentru ca in contractual de deszapezire pe care l-am mostenit, doar jumatate din strazile Timisoarei erau prevazute. Prin urmare, nu aveam cum sa platim lucrari de deszapezire pe jumatate din strazi. Am extins contractul cu inca vreo 300 de strazi, dar tot au ramas cateva sute fara contract, insa pe aceste strazi se spune ca nu pot intra utilajele, pentru ca sunt fie prea inguste, fie au accesul la ele ingustat la un moment dat. Noi avem 1.100 de strazi si sunt vreo 800 sub contract, scrie tion.ro. Tot raman 300 pe care nu se poate interveni...”, a adaugat Robu.
Anul trecut, cam pe aceeasi vreme, reprezentantii Primariei Timisoara anuntau ca numarul arterelor pe care se va interveni a fost extins de la 423 de strazi, cate erau initial pe lista celor doi operatori care se ocupa de deszapezire si combaterea poleiului, la 610. Practic au fost adaugate inca 187 de strazi.
In 2010, consiliul local a aprobat delegarea gestiunii activitatii de deszapezire - curatarea si transportul zapezii de pe caile publice si mentinerea acestora in functiune pe timp de polei sau inghet pentru o perioada de 6 ani, orasul fiind impartit in sase sectoare. In urma licitatiei, patru sectoare au fost castigate de Retim, iar doua de catre SDM, contractele fiind incheiate in 2011.

timisoara robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1257 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007793 (s)