News Flash:

Expoziție inedită la Timișoara

La Centrul Regional de Afaceri poate fi vizitată expoziția de obiecte și povești despre film

6 Octombrie 2023
229 Vizualizari | 0 Comentarii


La Timișoara, a fost deschisă o expoziție inedită despre film, prezentând obiecte și povești legate de lumea cinematografiei. Evenimentul poartă numele „CineEuroConnect – Collaborative Film Museum and Heritage Film Festival” și poate fi vizitat la Centrul Regional de Afaceri al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, situat pe Bulevardul Eroilor de la Tisa, nr. 22. Această expoziție va fi deschisă pentru public până la mijlocul lunii noiembrie, având intrarea gratuită.

Inițiatorii proiectului menționează că această expoziție a reușit să adune contribuții valoroase din partea profesioniștilor din industria filmului, precum și din partea pasionaților de cinema din întreaga țară, inclusiv din străinătate.

„Povestea începe în jurul anilor ‘70, când prietenii mamei mele, ea fiind profesor de muzică, erau mari iubitori ai cinematografiei rusești, iar cu timpul au început să-și lase amprenta pe gusturile noastre. Acest lucru a început să se reflecte întâi prin decorațiunile din casă, apoi în filme. Prin anii ‘80 am primit un video de la mătușa mea și am început să vizionăm și să înregistrăm filme când prin alte locuri nici nu se pomenea. Cu efort am reușit să prindem televiziunea iugoslavă, iar tata a ținut o evidență a acestor casete, ca într-o bibliotecă”, declară Victor Catona, cinefil timișorean care a contribuit la expoziția CineEuroConnect.

În timpul ceremoniei de deschidere, publicul din Timișoara a luat parte la o dezbatere cu tema "Rolul Cinematografului în Epoca Noilor Platforme și Tehnologii". De asemenea, în urma unui apel adresat artiștilor, un juriu compus din experți de renume internațional a selectat artiști vizuali pentru a-și expune operele de artă în cadrul expoziției din Timișoara.

„CineEuroConnect va oferi un sprijin financiar în valoare de 1.000 de euro pentru fiecare lucrare vizuală care explorează relația personală cu cinematografia contemporană. Aceste lucrări vor contribui la crearea unui dialog global nou cu privire la impactul cinematografiei asupra culturii și societății”, au transmis inițiatorii proiectului.

Expoziția intitulată „CineEuroConnect – Collaborative Film Museum and Heritage Film Festival” este creată de către Mockra Productions. Acest proiect face parte din Programul Cultural Național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2023 și este susținut financiar prin intermediul programului OverBorder Culture+, gestionat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu fonduri alocate din bugetul de stat, prin intermediul Ministerului Culturii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1468 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006684 (s)