News Flash:

La altii se poate! Norvegia nu mai accepta taierea copacilor!

28 Februarie 2017
856 Vizualizari | 0 Comentarii
defrisare
De-a lungul ultimilor ani, o serie de companii au decis sa opreasca achizitionarea de bunuri care contribuie la distrugerea padurilor tropicale. Insa, pana in prezent, acest lucru nu a cunoscut angajamente similare din partea guvernelor, scrie Business Magazin.
Guvernul norvegian a facut primul pas in aceasta directie - nu va mai cumpara produse care sunt asociate cu defrisarile padurilor tropicale. Mai exact, Parlamentul nu va mai incheia contracte guvernamentale cu nicio companie care taie si distruge padurile, conform Bright Side.
Fara indoiala, lemnul reprezinta un material important, utilizat in mii de produse, fara de care nu ne-am putea desfasura la fel de usor activitatile zilnice. Din pacate, mare parte dintre acestea, indiferent daca vorbim de mobilier din lemn sau produse de patiserie cu ulei de palmier, reprezinta rezultatul defrisarii padurilor tropicale la scara larga. Cele mai afectate sunt padurile din Argentina, Bolivia, Brazilia, Paraguay, Indonezia, Malaezia si Papua Noua Guinee. Aceste paduri extinse, ce au fost odata habitatele a sute de specii vii, sunt istorie astazi, potrivit Business Magazin.
In cele din urma, Norvegia a devenit prima tara din lume care s-a angajat la o politica de zero defrisare. De acum inainte, toate produsele care sunt achizitionate de catre tara vor trebui sa indeplineasca cerinte stricte. De asemenea, norvegienii au solicitat si altor alte natiuni sa adopte aceasta legislatie, in special Marii Britanii si Germaniei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1199 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007628 (s)