News Flash:

Kovesi: Ministerul Finantelor, nu DNA, se ocupa de executarea silita in dosarul ICA. Antena 3 nu este parte in dosar

11 August 2014
928 Vizualizari | 0 Comentarii
Codruta Kovesi
Seful DNA, Codruta Kovesi, a declarat luni, ca Directia a fost desemnata de instanta sa identifice si sa indisponibilizeze conturi si imobile pentru recuperarea prejudiciului din dosarul ICA, iar executarea o va face statul, prin MFP, Antena 3 nefiind parte in cauza.
Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a precizat ca in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare exista o hotarare judecatoreasca definitiva care are putere de lege, si, ca orice lege, are putere executorie.
In acest context, Kovesi a spus ca neaga categoric afirmatia ca Antena3 este confiscata de DNA sau de orice alta institutie a statului, intrucat Antena 3 nu a avut nicio calitate in acest proces, in care au fost condamnate definitiv mai multe persoane, printre care si Dan Voiculescu.
Codruta Kovesi a subliniat ca jurnalistii de la Antena 3 nu au fost implicati in dosarul ICA si nu s-a dispus de catre instanta, prin decizia definitiva, confiscarea unor bunuri de la acestia, pentru recuperarea prejudiciului de aproximativ 60 de milioane de euro.
Seful DNA a precizat ca hotararea de condamnare nu are legatura cu libertatea presei.
"Libertatea presei nu o garanteaza premierul sau orice alta persoana, ci legea", a mai spus Kovesi la Adevarul Live.
Procurorul sef al DNA a adaugat ca prin decizia definitiva a instantei, s-a pus sechestru pe mai multe imobile si conturi, pentru recuperarea prejudiciului din dosarul ICA, iar toate bunurile care vor fi identificate, pana la concurenta sumei stabilite, trec in proprietatea statului.
Kovesi a subliniat ca, asa cum se arata foarte clar in decizia definitiva a instantei, DNA a fost desemnata nu ca organ de executare, ci de identificare a acestor bunuri si de indisponibilizare a lor. Mai departe, DNA va comunica institutiilor care au atributii de executare, in speta Ministerului Finantelor, ce bunuri au fost identificate.
De asemenea, DNA va urmari modul in care s-a realizat procedura de executare, iar cand constata ca a fost recuperat prejudiciul asa cum a hotarat instanta, activitata Directiei in acest caz inceteaza.
Kovesi a reafirmat ca postul de televiziune Antena 3 nu are calitate in acest dosar, fiind doar chirias intr-o cladire a unei societati comerciale in cazul careia instanta a dispus confiscarea.
Dupa ce cladirea trece in proprietatea statului, in urma executarii silite, de care se obicei se ocupa Ministerul Finantelor, de obicei prin ANAF, se va stabili ce se intampla mai departe cu cladirea, daca ea va fi vanduta la licitatie.
Kovesi a precizat ca nu este treaba DNA daca, mai departe, contractul de inchiriere a cladirii incheiat cu Antena 3 va fi sau nu prelungit de noul proprietar al imobilului.
Seful DNA a mai spus ca Dan Voiculescu a fost audiat in dosare de santaj si acesta a spus ca nu are nicio calitate in postul de televiziune Antena 3 si nici cu politica editoriala a acestuia.
Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, vineri, in dosarul privatizarii ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, si Sorin Pantis, fost ministru, la sapte ani de inchisoare.
In acelasi dosar, fostul director al Agentiei Domeniilor Statului (ADS) Corneliu Popa, a fost condamnat la opt ani de inchisoare, iar Jean Catalin Sandu, fost sef al Directiei Juridice din ADS, a primit sase ani de inchisoare. Tot la sase ani de inchisoare a fost condamnat Vlad Nicolae Savulescu, fost sef al Directiei de Privatizare-Concesionare din ADS.
Flavius Adrian Pop, fost sef de serviciu in ADS, a fost condamnat la cinci ani cu executare. Gheorghe Sin si Constantin Baciu au primit patru ani de inchisoare cu suspendare, iar Vica Ene si Grigore Marinescu, trei ani, tot cu suspendare.
Curtea de Apel a mai decis ca sediul posturilor Antena si cel al grupului de firme Grivco sa fie confiscate.
Totodata, magistratii de la CAB au decis sa ii confiste lui Dan Voiculescu si penthouse-ul din Soseaua Kisseleff, cu o valoare estimata de 250.000 de euro. Mediafax.ro

dan voiculescu ministerului finantelor anaf
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 33 queries | Mysql time :0.016003 (s)