News Flash:

Judetul Timis are un nou Consiliu Judetean. Iata componenta

30 Iunie 2016
1123 Vizualizari | 0 Comentarii
CJ Timis21
Consiliul Judetean Timis a reusit, din a treia incercare, sa tina prima sedinta de plen, dupa ce la Palatul Administrativ au aparut si consilierii PNL. Sunt cei care au lipsit la doua convocari la rand ale Consiliului Judetean Timis. Daca nu faceau prezenta miercuri, isi luau „la revedere” de la mandatele de consilieri judeteni. Consilierii au fost validati, iar noua conducere a CJ Timis este cea stabilita inainte de prima sedinta convocata: Sorin Grindeanu (PSD) – presedinte, Roxana Iliescu (PMP) – vicepresedinte si Traian Stancu (ALDE) – vicepresedinte.
Ceilalti colegi de-ai liberalilor si ai UNPR-istilor, proaspat alesi, s-au prezentat atat joi, cat si duminica, dar nu au putut face nimic, deoarece nu a fost intrunit numarul necesar de alesi. Fara PNL (14 consilieri) si UNPR (3 consilieri) nu se putea valida noul consiliu ales, nefiind cvorum. Miercuri, 29 iunie, au fost prezenti toti cei 37 de consilieri, au fost validati si a fost aleasa noua conducere.
Pana la urma, consilierii judeteni proaspat validati au votat si s-a stabilit noua conducere a CJ Timis: presedinte Sorin Grindeanu (PSD), Roxana Iliescu (PMP) – vicepresedinte, Traian Stancu (ALDE) – vicepresedinte.
Din cele 37 de voturi, Sorin Grindeanu a fost ales cu 20 de voturi „pentru” si 17 nule.
„De astazi, politica s-a terminat, incepem administratia”, a spus Sorin Grindeanu, dupa ce a depus juramintul.
Roxana Iliescu a fost aleasa cu 20 din voturile consilierilor si 16 voturi albe. Traian Stancu a obtinut 20 de voturi „pentru” si 17 voturi albe.
Liberalii si cei de la UNPR au tras de timp pentru ca se incerca crearea unei majoritati care sa dea presedintele si vicepresedintii consiliului judetean, o majoritate care sa o faca uitata pe cea deja parafata la nivel judetean – cea intre PSD (16 consilieri), PMP (doi consilieri) si ALDE (doi consilieri). Cei 20 de consilieri din 37 au negociat si s-au inteles pentru a crea o majoritate care sa-l aleaga presedinte al CJ Timis pe Sorin Grindeanu (PSD), iar vicepresedinti pe Roxana Iliescu (PMP) si Traian Stancu (ALDE) in seara dinaintea primei convocari a Consiliului Judetean Timis dupa alegeri. PNL-ul a tot incercat crearea unei alte majoritati, una din 19 consilieri, cu UNPR si PMP. Oamenii lui Basescu nu au acceptat insa „avansurile” PNL, chiar daca au fost trimisi „emisari” din alte judete la negocieri si Roxanei Iliescu i-a fost oferita chiar functia de presedinte al Consiliului Judetean Timis, iar colegului sau de partid, consilierul local Marius Dugulescu, functia de viceprimar al Timisoarei, scrie tion.ro.
Consiliul Judetean Timis are urmatoarea componenta:
PSD, 16 mandate: Sorin Grindeanu, Calin Dobra, Dan Poenaru, Catalin Tiuch, Adrian Negoita, Mihai Ritivoiu, Adrian Pau, Dorin Cutu, Romanita Jumanca, Dumitrascu Victor, Deian Plavosin, Nicu Badina, Cristian Dolecek, Catalin Sima, Alexandru Iovescu, Marius Gavrilas.
PNL, 14 mandate: Sorin Ciurlea, Marian Constantin Vasile, Nicolae Bitea, Mihaita Bojin, Cosmin Costa, Tiberiu Lelescu, Liviu Borha, Ligius Cosmin Buboi, Liviu Cocean, Lucian Blaga, Viorel Coifan, Adrian Stef, Adrian Pascuta, Dan Ion Sarmes.
UNPR, 3 mandate: Titu Bojin, Nicolae Oprea, Viorel Matei.
ALDE, 2 mandate: Traian Stancu, Nistor Geana
PMP, 2 mandate: Roxana Iliescu, Dorin Candea.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1113 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005658 (s)