News Flash:

Jose Manuel Barroso, la Timisoara: Romania este pregatita sa devina o tara membra Schengen

29 Ianuarie 2016
1136 Vizualizari | 0 Comentarii
manuel baroso 1
Fostul presedinte al Comisiei Europene Jose Manuel Durao Barroso spune ca Romania este pregatita sa devina membra a Spatiului Schengen si ca isi doreste ca acest lucru sa se intample cat mai repede, chiar daca acum UE "e mai prudenta sau are suspiciuni".
Barroso a spus, vineri, intr-o conferinta de presa la Timisoara, ca, desi nu se mai afla intr-o pozitie oficiala, crede ca Romania este pregatita sa devina o tara membra a Spatiului Schengen, aspect pe care l-a sustinut si cat timp a fost presedintele Comisiei Europene, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Au fost in acel moment dubii si am spus atunci ca Romania e mai bine echipata decat alti membri existenti. Nu vad niciun motiv sa se schimbe situatia de atunci, mi se pare ca Romania trebuie sa fie o tara membra Schengen. Cred ca va creste securitatea in Europa. Inteleg ca exista provocari cu refugiatii si atunci Uniunea Europeana e mai prudenta sau are suspiciuni, dar in mod sincer nu va pot spune clar (daca Romania poate deveni membra Schengen - n.r.). Imi doresc, insa, sa se intample mai repede", a spus Barroso.
Referindu-se la criza refugiatilor, Barroso a afirmat ca aceasta reprezinta "o provocare importanta" pentru Europa.
"Este si o criza economica. Ceea ce este in joc nu e doar o problema economica. Totul s-a intamplat brusc cu acest flux de migranti. Astfel au aparut probleme legate de xenofobie. Trebuie sa avem curajul sa explicam ce se intampla. Cei mai multi refugiati vin aici pentru ca sunt in situatii disperate. Trebuie sa aratam ca suntem umani, pentru ca exista un razboi in tara lor si noi trebuie sa ii primim. Daca as fi un tata sirian, as face toate eforturile sa traiesc in pace. Le cer europenilor sa faca acest exercitiu moral. Acesta este un prim punct, un efort umanitar", a spus Barroso.
El considera ca adevarata problema o reprezinta grupurile de oameni adusi de diferite organizatii ilegale, impotriva carora Europa trebuie sa lupte, deoarece are responsabilitatea sa isi apere granitele. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1333 (s) | 32 queries | Mysql time :0.019837 (s)