News Flash:

Joe Biden a discutat la telefon cu Traian Basescu despre tensiunile din Ucraina

25 Martie 2014
1170 Vizualizari | 0 Comentarii
Joe Biden
Vicepreşedintele american Joe Biden a vorbit la telefon cu preşedintele român Traian Băsescu despre tensiunile din Ucraina, a anunţat luni Biroul vicepreşedintului într-un comunicat. Cei doi au discutat marţi despre "viitorii paşi în vederea susţinerii Ucrainei, inclusiv prin misiunea de monitorizarea OSCE, dar şi despre nevoia intensificării sancţiunilor vizând Rusia în cazul în care continuă direcţia actuală", se arată în comunicat, citat de presă la Washington.

Potrivit Biroului, Biden a reafirmat "angajamentul nostru ferm faţă de articolul 5 din Tratatul Nord-Atlantic şi acordul cu privire la efectuarea unor paşi suplimentari în vederea consolidării apărării noastre colective (în cadrul) Alianţei" Nord-Atlantice.

De asemenea, vicepreşedintele Biden a discutat la telefon cu preşedintele Băsescu, la mijlocul lui februarie, despre evoluţii în regiune şi şi-a "exprimat aprecierea faţă de contribuţiile continue ale Romaniei în cadrul misiunilor NATO". "Statele Unite au un interes profund pentru succesul României ca un partener democratic, cu o preeminenţă puternică a statului drept, în continuarea responsabilităţilor noastre globale împărtăşite şi a parteneriatului nostru strategic", anunţa Biroul vicepreşedintelui Statelor Unite într-un comunicat. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1073 (s) | 37 queries | Mysql time :0.048216 (s)