News Flash:

Jocurile Olimpice, la Vatican?

17 Decembrie 2014
1308 Vizualizari | 0 Comentarii
Vatican
Vaticanul ar putea gazdui probe din cadrul Jocurilor Olimpice din 2014 in gradinile sale sau in resedinta papala de vara de la Castel Gandolfo, daca orasul Roma va obtine organizarea acestei competitii.
Roma si-a lansat, luni, cadidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2024, iar o parte dintre competitii ar putea fi gazduite de mai multe localitati, printre care Napoli si Florenta, insa nu este exclus ca statul cel mai mic din lume sa se numere printre acestea, informeaza The Daily Mail.

Papa Francisc ar fi vizat de un ATENTAT TERORIST!

Papa Francisc va calatori cu pasaport argentinian
 
Cardinalul Jose Saraiva Martins este convins ca Papa Francisc va aproba aceasta "excelenta idee". "Mi se pare o idee excelenta, Papa Francisc ar putea sa o aprobe. Asa ceva nu s-a mai intamplat, dar biserica a incurajat intotdeauna sportul ca un vehicul pentru valori sanatoase. Biserica a aparat mereu sportul, pentru ca valorile sale nu sunt numai crestine, ci si universale", a spus el.
Sfantul Scaun ar putea gazdui proba de tir cu arcul, potrivit cardianului. "Nu sunt decat Gradinile Vaticanului si marile spatii de la resedinta papala de la Castel Gandolfo (n.r. - 25 de kilometri sud-est de Roma) ca locuri ce pot fi folosite", a adugat el.
Cardinalul si-ar dori si meciuri de fotbal din turneul olimpic la Vatican: "Mai ales ca fotbalul reprezinta o mare pasiune atat pentru mine, cat si pentru Papa Francisc."
Suveranul Pontif se va intalni, vineri, cu reprezentanti ai Comitetului Olimpic Italian pentru a discuta pe aceasta tema, a mai scris sursa citata.
Gazda Jocurilor Olimpice din 2014 va fi stabilita in 2017, iar Roma este primul oras care si-a anuntat candidatura. Mediafax.ro

vaticanul castel gandolfo
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1174 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007123 (s)