News Flash:

Istoria Timisoarei medievale, transpusa in imagini si pagini muzicale, de trupa Peregrini

11 Iunie 2014
1768 Vizualizari | 0 Comentarii
trupa Peregrini
Trupa Peregrini a ridicat colbul de pe istoria uitata a Timisoarei medievale, intr-un spectacol de exceptie, care a avut loc marti seara pe scena Teatrului de Vara Capitol, in cadrul primei editii a Festivalului Artelor Timisorene.
Spectacolul 'Imaginarium', plin de nostalgia inceputului mileniului trecut, a adus proiectii inedite din istoria orasului, proiectate pe un imens ecran amplasat pe scena Teatrului de Vara, insotite de muzica creata de tinerii artisti si interpretata live la instrumente de epoca.
'''Imaginarium' raspunde tendintei actuale de refugiere in trecut si de idealizare a istoriei si a valorilor ei. In Timisoara multiculturala, imaginea muzicala si vizuala a lumii de demult, catre care se indreapta nostalgia publicului de astazi, a fost asociata acestei foarte tinere trupe. La randul lor, imaginile care insotesc spectacolul prezinta trecutul uitat al Timisoarei, oferind o atmosfera deosebita. Ele au fost oferite de Asociatia Culturala Salvati Patrimoniul Timisoarei, iar efectele speciale de miscare au fost realizate de artistul Aurelian Scorobete', sustine trupa Peregrini.
'Peregrinii' sunt sapte copii cu varste intre 8 si 14 ani, multi-instrumentisti: Andreas, Clara, Fabian, Jacqueline, Ioana, Lucas si Paul, care iubesc istoria orasului lor, Timisoara, si bineinteles, muzica trubadurilor peregrini din vechime.
Imaginea de menestreli de moda veche a 'Peregrinilor' si muzica lor readuc in prim-plan gustul pentru valorile redescoperite tot mai mult, in ultima vreme, de nostalgia unui public ce se regaseste in frumusetea multiculturala si multietnica a stilului 'World Music'. 
Istoria muzicala povestita de cantecele menestrelilor nu are doar un specific local. Desi, potrivita exact pe datele modificarilor culturale majore din viata vechii cetati de pe Bega, ea se aseaza uimitor de confortabil si pe un 'timeline' al istoriei europene.
Festivalul Artelor Timisorene este o manifestare initiata de Primaria Timisoarei si care se doreste a deveni un brand pentru promovarea orasului la titlul de Capitala Culturala Europeana 2021. AGERPRES

trupa peregrini
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0985 (s) | 22 queries | Mysql time :0.027116 (s)