News Flash:

Iohannis: Trebuie sa ne asiguram ca viitorul Parlament va coopera pe deplin cu justitia

16 Aprilie 2015
1148 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele Klaus Iohannis transmite, joi, intr-o postare pe Facebook, ca ”trebuie sa ne asiguram ca viitorul Parlament va coopera pe deplin cu justitia”, precizand ca va incepe, luni, o noul serie de consultari cu partidele parlamentare, pe teme precum finantarea partidelor si reforma electorala.
”Finantarea partidelor si a campaniilor electorale trebuie sa fie corecta si transparenta. Romanilor din strainatate trebuie sa li se asigure dreptul la vot. Reforma sistemului electoral trebuie sa garanteze prezenta unor candidati preocupati de buna gestionare a banilor publici si care intr-adevar sa-i reprezinte pe cetateni. De asemenea, trebuie sa ne asiguram ca viitorul Parlament va coopera pe deplin cu justitia”, precizeaza seful statului, pe reteaua de socializare.
Klaus Iohannis anunta ca, de luni, incepe o noua serie de consultari pe aceste teme, cu partidele si formatiunile politice reprezentate in actualul Parlament.
In fotografia care este atasata postarii de pe Facebook, seful statului transmite: ”Romania are nevoie de improspatarea Parlamentului cu oameni noi, care sa reprezinte cu adevarat aspiratiile celor care i-au ales”.
Consultarile intre presedintele Klaus Iohannis si reprezentantii partidelor parlamentare pe tema legislatiei electorale, dar si pe alte teme de actualitate vor avea loc pe 20 aprilie, conform unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, postat joi pe site-ul institutiei.
Consultarile se vor referi la "stadiul legislatiei electorale, inclusiv cel al reglementarilor necesare asigurarii dreptului de vot al romanilor care traiesc in afara granitelor".
De asemenea, pe agenda intalnirilor se vor mai afla "discutii referitoare la procedurile parlamentare de incuviintare a cererilor de urmarire penala, retinere, arestare sau perchezitie a membrilor Parlamentului, precum si alte teme de interes public". Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006062 (s)