News Flash:

Iohannis: "Regret ca decizia JAI privind cota de migranti pentru Romania nu s-a luat prin consens"

23 Septembrie 2015
1067 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis juramant
Presedintele Klaus Iohannis a spus, miercuri, ca regreta ca decizia JAI prin care Romaniei i-au fost alocati alti 2.475 de refugiati nu a fost luata prin consens, in baza unor negocieri, ci prin vot majoritar, el precizand ca aceasta decizie a JAI nu va putea fi schimbata in CE.
”Regretam si eu regret ca aceste decizii in loc sa fie luate prin consens, in baza unor negocieri, s-au luat prin vot majoritar. Nu cred ca impartirea cotelor obligatorii prin vot rezolva acesta problema. Aceasta impartire matematica nu tine cont de o serie de factori foarte importanti”, a declarat Iohannis, intr-o conferinta de presa.
El a mai spus ca ministrul de Interne a participat la JAI ”cu un mandat perfect, de la Guvern, intarit de decizia CSAT”.
Seful statului a aratat ca Romania respinge in continuare decizia de impunere a unor cote obligatorii de refugiati, iar acest punct de vedere a fost sustinut inca din martie.
Iohannis a mai spus ca decizia luata marti seara in JAI nu va mai fi discutata si ”revotata” in sedinta de miercuri a Consiliului European de la Bruxelles, la care va participa si el.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1326 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006720 (s)