News Flash:

Iohannis: "Nu pot sa accept ca un Guvern adopta o decizie, apoi premierul revine asupra ei. Romania mai are sau nu Guvern functional?"

10 Iulie 2015
1003 Vizualizari | 0 Comentarii
Klaus Iohannis1
Presedintele Klaus Iohannis spune ca in ultimele luni a discutat de mai multe ori cu premierul despre salariile demnitarilor, la initiativa acestuia, aratand ca nu poate accepta ca ”un Guvern adopta in mod solidar o anumita decizie, iar apoi premierul isi propune sa revina asupra ei”.
Presedintele Klaus Iohannis precizeaza, intr-o postare pe Facebook, ca in ultimele luni a discutat de mai multe ori cu premierul pe tema salarizarii demnitarilor, la initiativa acestuia, adaugand ca nu poate accepta ca seful Executivului sa revina asupra unei decizii pe care a adoptat-o, dand dovada de lipsa de coerenta in actul guvernamental.
"Nu pot sa accept insa ideea ca un Guvern adopta in mod solidar o anumita decizie, iar apoi prim-ministrul isi propune sa revina asupra ei. Aceasta ar fi o lipsa de coerenta a actului guvernamental, care pune sub semnul intrebarii daca Romania mai are sau nu Guvern functional",  spune presedintele Klaus Iohannis.
"In legatura cu tema salarizarii demnitarilor, dezbatuta in aceste zile, vreau ca lucrurile sa fie foarte clare: in ultimele luni, am discutat de mai multe ori cu prim-ministrul aceasta tema, la initiativa acestuia. Subscriu ideii ca remuneratia demnitarilor trebuie sa reflecte importanta lor in stat si ca nu e posibil ca un ministru sa aiba venituri mai mici decat proprii subordonati", scrie Iohannis pe Facebook.
Presedintele spune ca aceasta este o chestiune de principiu, insa intelege reactia oamenilor care vor performanta din partea demnitarilor. Totusi, Iohannis este de parere ca o asemenea masura trebuie in timp corelata cu reasezarea intregului sistem de salarizare. Klaus Iohannis mai spune ca modalitatile de realizarea a acestui principiu revin in sarcina Guvernului si Parlamentului.
Ponta ii raspunde lui Iohannis: Ultima noastra dicutie a fost in 5 iunie, cand mi-a cerut demisia
Premierul Victor Ponta reactioneaza la declaratiile presedintelui Klaus Iohannis, care spunea ca in ultimele luni a discutat de mai multe ori cu acesta despre salariile demnitarilor, Ponta spunand ca ultima discutie cu seful statului a fost in 5 iunie, atunci cand Iohannis i-a cerut demisia.
”O precizare utila pentru opinia publica - ultima discutie a mea cu domnul Iohannis a fost in ziua de 5 iunie, cand mi-a cerut sa demisionez. De atunci nu am mai vorbit niciodata despre niciun subiect!", a scris premierul Victor Ponta pe Facebook, la 10 minute dupa mesajul transmis, tot pe Facebook, de presedintele Klaus Iohannis. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005240 (s)