News Flash:

Iohannis despre votul in cazul Oprea: "Nu vom putea sa miscam lucrurile fara parlamentari curati"

22 Septembrie 2016
1359 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis juramant 1
Votul din Senat in cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea prin care a fost respinsa cererea DNA de incepere a urmaririi penale arata ca este necesara o reinnoire a clasei politice si o reforma parlamentara, a declarat joi presedintele Klaus Iohannis.
"Eu cred ca acest vot care in sine din pacate nu este singular, am mai avut astfel de situatii, arata foarte, foarte clar ca este nevoie de o reinnoire, de o curatire a clasei politice si ca este nevoie de o reforma parlamentara. Dupa parerea mea, pana ce nu reusim sa avem oameni curati, dedicati in Parlament, nu vom putea sa miscam lucrurile. Nu vreau sa se inteleaga gresit, nu am absolut nimic de impartit cu nimeni, tuturor le doresc numai bine, fericire, sanatate si viata lunga, dar in politica cine are o problema trebuie sa inteleaga ca nu poate sa mearga mai departe pana cand nu se clarifica aceasta chestiune", a afirmat Iohannis.
El a subliniat ca lupta anticoruptie si curatenia clasei politice este ''o marota'' a sa si ca fara curatenia clasei politice nu poate fi construita Romania asa cu si-o doresc romanii. De asemenea, presedintele a insistat asupra faptului ca Senatul si Camera Deputatilor trebuie sa inteleaga ca in Parlament nu se voteaza vinovatia sau nevinovatia cuiva, ci daca este posibil sa se continue procedura de incepere a urmaririi penale sau nu.
Seful statului a mai spus ca este primul care sustine egalitatea in fata legii, dar ca in politica apar si alte considerente si ca cetatenilor nu li se poate cere sa aiba incredere in Parlament cat timp sunt mai multi alesi care sunt urmariti penal sau condamnati.
"Pana cand nu reusim sa rezlvam aceasta chestiune si sa avem in Parlament oameni care nu sunt santajabili in primul rand din cauza acestor probleme, care nu merg acolo ca sa faca avere, ci merg acolo ca sa reprezinte comunitatea care i-a ales, pana atunci o sa avem o problema si ori de cate ori am ocazia, spun aceste lucruri", a conchis Iohannis.
Mai multe persoane au initiat pe Facebook o miscare de protest fata de decizia data de senatori in cazul lui Gabriel Oprea, fiind deschisa o pagina intitutala "Oprea, esti cercetat, trebuie sa fii judecata", unde cateva sute de persoane si-au anuntat prezenta in fata Senatului, joi, la ora 18.00.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1324 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005331 (s)