News Flash:

Intarzieri masive ale trenurilor

10 Decembrie 2015
1262 Vizualizari | 0 Comentarii
tren 1
Trenurile ajung si azi cu intarzieri de pana la trei ore in Gara de Nord dinCapitala. Incepand cu data de 7 decembrie si pana astazi, Compania Nationala de Cai Ferate, testeaza sistemul de dirijare a caii ferate, efectuandu-se lucrari intre Chitila si Brazi. Sunt intarzieri din acest motiv foarte mari pentru toate plecarile si sosirile din Gara de Nord. Cele mai afectate garnituri sunt cele de pe ruta Satul Mare – Bucuresti Nord, unde sunt afisate 200 de minute, si trenurile care vin din Brasov sau Bacau cu intarzieri de peste 120 de minute. Sunt afectate si trenurile care pleaca din Capitala spre toate zonele tarii. Se circula si in cursul zilei de astazi in conditii speciale, de tip cale libera, un tip de circulatie manuala.

Angajatii CFR spun ca situatia se va remedia astazi, si ca aceste teste trebuie efectuate pentru siguranta cetatenilor si pentru un trafic mai bun. Compania Nationala de Cai Ferate explica printr-un comunicat de ce este afectata circulatia trenurilor intre Chitila si Brazi. Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" SA informeaza ca pe segmentul Chitila – Brazi unde se testeaza noul sistem de dirijare a traficului ETCS/ERTMS nivel 2, trenurile circula, in cursul zilei de azi, in conditii speciale, de tip cale libera. Trenurile de calatori aflate in circulatie vor inregistra intarzieri pe segmentul feroviar Bucuresti – Ploiesti, deoarece pe toata perioada testarii noului sistem de dirijare a traficului se diminueaza capacitatea sectiilor de circulatie si se prelungesc timpii de mers. Lucrarile de punere in functie a noului sistem de coordonare si dirijare a traficului feroviar afecteaza circulatia trenurilor care tranziteaza statiile de cale ferata Bucuresti Nord,Bucuresti BasarabChitilaBufteaPerisCrivina, Brazi si Ploiesti.

Proiectul pilot ETCS/ERTMS nivel 2 are ca principal scop intocmirea unui set de reguli de operare din punct de vedere tehnic si comercial, conform normelor europene. Acest set de reguli de operare, impreuna cu echipamentele speciale montate in cale, vor constitui baza de implementare a acestui nou sistem pe tot Coridorul IV paneuropean. Principalele lui beneficii sunt imbunatatirea sigurantei circulatiei si cresterea capacitatii de transport. CFR SA multumeste publicului calator pentru intelegere si le cere scuze pentru intarzierile inregistrate in aceste zile in graficul de circulatie."

 


trenurile capitala chitila brazi satul mare bucuresti nord brasov bacau
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1354 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007544 (s)