News Flash:

Ingredientul care face minuni asupra creierului

30 Ianuarie 2016
3445 Vizualizari | 0 Comentarii
turmeric
Turmericul, unul dintre ingredientele condimentului curry, ar putea contribui la stergerea amintirilor negative stocate in creier, potrivit unei cercetari derulate de psihologi de la The City University of New YorkRead.

Potrivit acestui studiu, curcumina, o substanta prezenta in turmeric, unul dintre ingredientele condimentului curry, contribuie atat la stocarea in creier a noilor stari de teama cu care se confrunta o persoana, cat si la stegerea din memorie a amintirilor negative preexistente. Noile descoperiri ar putea ajuta cercetatorii sa realizeze un tratament pentru oamenii care sufera de tulburari psihice.

Psihologii de la The City University of New York au dresat soareci astfel incat acestia sa devina inspaimantati atunci cand aud un anumit sunet. Cercetatotorii au asumat, de asemenea, faptul ca aceste creaturi sunt inspaimantate atunci cand sunt sufera din cauza frigului, informeaza doctorulzilei.ro, care citeaza dailymail.co.uk.

Dupa cateva ore, cand soareci erau pusi sa asculte acelasi sunet care-i inspaimanta, aceia care primeau mancarea pe care o consumau in mod obisnuit “inghetau”. Însa soarecii care au primit o dieta care includea in compozitia sa curcumina nu au mai “inghetat” atunci cand auzeau sunetul, fapt care ar putea sugera ca amintirile lor negative (teama provocata de sunet, n.r.) au fost date uitarii.
“Lucrurile descoperite sugereaza ca oamenii care sufera de tulburarea de stres posttraumatic si de alte tulburari psihice, care au amintiri infricosatoare, pot avea beneficii substantiale de pe urma unei alimentatii care include curcumina”, a declarat profesorul Glenn Schafe, cel care a condus aceasta cercetare.

Amintirile se formeaza la nivelul creierului sub forma unor noi conexiuni intre neuroni. Acestea sunt initial fragile, insa in mod treptat ele se stabilizeaza in creier, intregul proces fiind cunoscut sub denumirea de “consolidare”. Potrivit specialistilor, amintirile negative nu puteau fi sterse din creier pana in prezent, insa cu ajutorul dietei pe baza de curcumina se pare ca s-ar putea ajunge la acest efect. Curcumina este cunoscuta si pentru proprietatile sale antiinflamatorii, care ar putea sta si la baza proprietatilor sale de a sterge amintirile negative, a mai spus profesorul Schafe.

El a precizat ca aceste procese inflamatorii sunt implicate intr-o gama larga de boli, de la alergii pana la boli cardiovasculare si pana la Alzheimer. “Inflamatia este, de asemenea, implicata in boli psihice, precum depresia, anxietatea si tulburarea de stres posttraumatic”, a explicat Glenn Schafe. “Unele dintre aceste procese inflamatorii au fost de asemenea implicate in formarea memoriei, astfel ca toate elementele se potrivesc”, a mai spus Schafe, precizand insa ca este nevoie de mai multe studii in acest domeniu.

Pe de alta parte, potrivit unor studii anterioare, curcumina este un puternic antioxidant, fiind folositoare in prevenirea unor boli precum cancerul. Acelasi ingredient din curry poate fi util si in prevenirea bolilor de inima si artritei, dar are si efect antidepresiv.

 


turmericul curry curcumina turmeric memorie tulburari psihice
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1111 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004610 (s)