News Flash:

INCREDIBIL! Parlamentarii vor relua discutiile privind MAJORAREA salariilor lor

8 Ianuarie 2016
880 Vizualizari | 0 Comentarii
parlament
Discutiile privind majorarea salariilor alesilor vor fi reluate in comisiile de specialitate ale Camerei Deputatilor, una dintre marile restante ale sesiunii trecute fiind controversata ordonanta de urgenta privind cresterea indemnizatiilor pentru inaltii demnitari.
Ordonanta de urgenta prin care au fost majorate salariile unor categorii de demnitari, emisa in vara anului trecut de Gabriel Oprea, in calitate de premier interimar, a fost respinsa de Senat la 18 noiembrie 2015, dar zace in sertarele comisiei de munca de la Camera Deputatilor, in conditiile in care Camera este for decizional in ceea ce priveste actul normativ.
In contextul dezbaterii acestei ordonante, este readusa in discutie amendarea actului normativ astfel incat majorarile sa fie aplicate si deputatilor si senatorilor, care s-au aratat nemultumiti anul trecut pentru ca nu au fost inclusi printre categoriile de demnitari, ci doar membrii Birourilor permanente.
Ordonanta ar urma sa fie dezbatuta la inceputul sesiunii din februarie, intr-o sedinta comuna a comisiilor de munca si buget-finante.
Deputatul PNL Gheorghe Ialomitianu, membru in comisia de buget, a precizat, pentru MEDIAFAX, ca majoritatea parlamentara care a sustinut vechiul Guvern a discutat posibilitatea de a majora si salariile parlamentarilor, ca sa nu mai fie o diferenta atat de mare intre salariile celor din Biroul Permament si ale celorlalti deputati.
"Ordonanta a venit cu raport de respingere (de la Senat - n.r), dar vedem ca partidele care au sustinut Guvernul Ponta vor sa extinda majorarea indemnizatiilor si pentru parlamentari. (...) In prezent, salariul net al chestorilor este 13.000 de lei, daca parlamentarilor le-ar majora salariile la 11.500-12.000 de lei, suma neta care ar iesi din buget ar fi 250 de milioane, automat se majoreaza si alte sume care sunt legate de indemnizatia parlamentarilor", a declarat Ialomitianu.
Majorarea indemnizatiilor parlamentarilor ar genera, in mod automat, si majorarea indemnizatiei de sedinta, cheltuielile de transport si, implicit, suma forfetara care este stabilita la 1.5% din indemnizatia parlamentarilor, a explicat Ialomitianu.
Liberalul a afirmat ca parlamentarii PNL vor vota impotriva, asa cum au votat si in Senat. Ialomitianu a sustinut ca o decizie privind majorarea salariilor ar trebui sa fie luata odata cu legea salarizarii in sistemul bugetar. "Ar trebui sa respingem acest act normativ si sa se rezolve prin legea salarizarii bugetare. Trebuie sa vedem si cat suporta bugetul. Exista riscul ca aceste majorari sa influenteze destul de mult deficitul bugetar si Romania sa aiba un deficit execesiv", a mai spus Ialomitianu.
Vicepresedintele PSD al Camerei Deputatilor Florin Iordache, membru in comisia de munca, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca "este anormal ca membrii Birourilor permanente sa aiba niste salarii mai mari decat ceilalti parlamentari".
"In februarie va fi discutata, fara indoiala. Eu am spus ca, pentru a fi discutata, este nevoie de punctul de vedere al noului Guvern si de avizele unor comisii din Parlament. In functie de aceste avize si de o pozitie pe care o vom avea la nivel de grup vom discuta daca o vom respinge, cum este la Senat, sau o extindem. (...) Am spus ca este anormal ca membrii Biroului Permanent sa aiba salarii mai mari decat ceilalti", a declarat Iordache.
Iordache a sustinut ca grupul parlamentar PSD din Camera Deputatilor nu a discutat, pana in prezent, care va fi pozitia deputatiilor social-democrati cu privire la ordonanta care a majorat salariile inaltilor demnitari. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1396 (s) | 22 queries | Mysql time :0.019327 (s)