News Flash:

INCREDIBIL! La Spitalul de Urgenta din Craiova se folosesc inca produse Hexi Pharma

7 Iunie 2016
1036 Vizualizari | 0 Comentarii
hexi
Ministerul Sanatatii a anuntat ca s-au facut mai multe controale inopinate in toate spitalele publice din tara pentru a se verifica daca se mai folosesc produsele Hexi Pharma, singura unitate unde se mai utilizeaza produsele, in numar redus, fiind Spitalul de Urgenta din Craiova.
Controalele la unitatile de spital din tara au fost demarate in urma aparitiei in spatiul public a unor suspiciuni de folosire a produselor Hexi Pharma la Spitalul Judetean de Urgenta Suceava. La o parte dintre spitale, verificarile s-au incheiat, la alte unitatii fiind in curs de desfasurare.
La Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova, "controlul a relevat ca mai exista un numar redus de produse Hexi Pharma folosite in activitatea curenta. Motivul este dat de faptul ca, pentru anumite produse biocide, nu a fost gasit un inlocuitor similar in stocul de la furnizori care sa indeplineasca cerintele cantitative ale spitalului. In data de 2 iunie au fost semnate contractele cu furnizorii care au castigat licitatia pentru inlocuirea majoritatii produselor Hexi Pharma. In aceeasi zi au fost emise si comenzile pentru marfa. Pentru a preveni aparitia de infectii nosocomiale in aceste conditii, Serviciul pentru Prevenirea si Controlul Infectiilor Nosocomiale din spital a luat masuri suplimentare de curatenie si autocontrol in toate zonele unde produsele s-au mai folosit", informeaza ministerul.
In ceea ce priveste Spitalul Judetean de Urgenta Suceava, "controlul a aratat ca flaconul care aparea pe o inregistrare video continea, in fapt, produsul Aniosyme DD1. Pentru ca produsul fusese cumparat (nu si produs) de la Hexi Pharma, logo-ul companiei se gasea pe flacon", transmite Ministerul Sanatatii printr-un comunicat de presa.
La Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, pe sectiile de Obstetrica-Ginecologie si ORL, au fost gasite doua flacoane de produse Hexi Pharma desigilate, dar neutilizate, ambele recipiente fiind ambalate, sigilate si scoase de pe sectii.
In Bucuresti au fost controlate pana in prezent 11 spitale, la niciunul nu s-a constatat folosirea produselor Hexi Pharma, restul unitatilor spitalicesti fiind in curs de verificare. In restul spitalelor din tara nu se folosesc produsele Hexi Pharma, mai precizeaza Ministerul Sanatatii.

ministerul sanatatii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005194 (s)