News Flash:

INCREDIBIL! Avem spital cu acreditare, dar nu putem face transplant de plamani in Romania. Explicatia ministrului Sanatatii

17 Martie 2017
967 Vizualizari | 0 Comentarii
prelevare
In Romania nu se poate face deocamdata transplant de plamani. Afirmatia ii apartine chiar ministrului Sanatatii, care spune ca nu au fost indeplinite toate conditiile pentru acreditarea spitalului unde ar fi trebuit sa aiba loc astfel de interventii.
Florian Bodog a cerut un raport complet de la seful Agentiei Nationale de Transplant, cel care a acreditat unitatea sanitara ''Sfanta Maria'', fara ca acolo sa existe un chirurg specializat in asa ceva. Ministrul Sanatatii a mai precizat ca la sfarsitul lunii va expira acordul pe care Romania il are cu Euro-transplant, scrie stirileprotv.ro.
''In situatia in care vom fi convinsi de faptul ca intr-un centru din Romania se poate face transplant in conditii de siguranta pentru pacienti nu am nicio problema sa deschid acel centru. ANM nu mi-a dat toate elementele, faptul ca nu avem niciun specialist care angajat al acelui spital este un alt fapt de care trebuie sa tin cont. Si eu sunt chirurg si stiu exact ce vorbesc. Voi avea intalniri saptamana viitoare cu toti specialistii in acest domeniu si voi lua o decizie'', a spus ministrul.

ministrului sanatatii florian bodog
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1181 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006210 (s)