News Flash:

INCREDIBIL! Autostrazile se prabusesc, iar la Ministerul Transporturilor e un DEZASTRU! 3 miliarde de lei, necheltuiti in bugetul 2015

4 Februarie 2016
854 Vizualizari | 0 Comentarii
autostrada lugoj deva2
Bugetul consolidat a incheiat anul 2015 cu un deficit de 1,47% din PIB (10 mld. lei). Pana a se ajunge aici insa, statul a cheltuit in ultima luna din an 2,2% din PIB (15 mld. lei) peste veniturile din decembrie, trecand, astfel, de la un excedent de 0,7% din PIB (5,2 mld. lei) la un deficit de 10 miliarde de lei. Excedentul la 11 luni a fost obtinut, in buna masura, prin neexecutarea cheltuielilor de investitii. La 11 luni, cheltuielile totale de investitii erau de doar 26 miliarde de lei, fata de un program anual de 45 mld. lei. Pe ultima luna s-a mai recuperat ceva, dar important este pe ce s-au cheltuit banii, scrie ZF.
Potrivit lui Dragos Paslaru, Ministerul Transporturilor, care gestioneza fondurile pentru infrastructura, nu a cheltuit anul trecut 3 miliarde de lei din fondurile alocate. Acest lucru inseamna un sfert din bugetul alocat initial.
“Nu exista (in administratie – n.red.) niciun fel de gandire privind secventialitatea proiectelor”, a explicat Paslaru.
“Ne-am concentrat foarte mult pe unde sa treaca autostrada sau calea ferata si nu ne-am gandit la secventinalitate - cine, cand cum, care sunt pasii. Gandim pe zece ani un proiect dar nu-l gandim pe stadii de executie, de constructie, de finantare”, a adaugat acesta.
“Problema nu este de finantare. BEI ne da 6 mld. euro pentru infrastructura cu dobanda aproape de zero. (...) Mergem asa din ignoranta si pentru ca nu exista nicio presiune de jos in sus care sa determine mai multa coerenta. Romania este o tara usor de cumparat cu paine si circ", a aratat Paslaru.
Paslaru mai spune ca 30% din bugetul total al statului “sunt bani dati aiurea”.
“In Botosani, hartia igenica (cumparata de institutii – n.red.) este de 30 de ori mai scumpa decat in Bucuresti. Aceasta este risipa banului public”, a conchis acesta.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 33 queries | Mysql time :0.039496 (s)