News Flash:

In bisericile din Petrosani se strang semnaturi pentru eliberarea unui detinut!

11 Martie 2015
1635 Vizualizari | 1 Comentarii
penitenciar
Enoriasi de la bisericile din Petrosani, unde este primar Tiberiu Iacob Ridzi, strang semnaturi, la indemnul preotilor, pentru gratierea Monicai Iacob Ridzi, condamnata la cinci ani de inchisoare pentru abuz in serviciu, listele urmand a fi trimise presedintelui Klaus Iohannis.
In mai multe biserici ortodoxe din municipiul Petrosani, unde sotul Monicai Iacob Ridzi, Tiberiu, este primar, se strang semnaturi pentru a cere gratierea fostului ministru al Tineretului si Sportului, condamnata la cinci de inchisoare pentru abuz in serviciu, insa reprezentantii Episcopiei Devei si Hunedoarei sustin ca nu este o actiune a Bisericii Ortodoxe, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Listele pe care enoriasii pot semna si care urmeaza sa fie trimise presedintelui Klaus Iohannis cu solicitarea de gratiere pentru fostul ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi sunt amplasate in biserici, in locurile unde se vand lumanarile si se lasa "pomelnicele".
"Campania de strangere de semnaturi s-a demarat de catre credinciosi, care au fost impresionati de povestea unei mame bolnave care a lasat acasa doi copii care i-au mostenit boala. Am facut apel intr-o zi de vineri in biserica, nu duminica, atunci cand sunt cei mai multi enoriasi, pentru a anunta credinciosii ca pot sa se inscrie pe lista, insa aceasta campanie nu este a bisericii, si nici a mea ca preot. Lista este in locul unde se vand lumanari si se pun pomelnice si cei care semneaza trebuie sa dea si seria si numarul cartii de identitate ca sa poata fi verificate datele", sustine preotul Octavian Patrascu, de la Biserica Sfanta Mare Mucenita Varvara, din cartierul Aeroport din Petrosani, unul dintre preotii care au facut apel la credinciosi pentru a sustine gratierea Monicai Iacob Ridzi.
Potrivit acestuia, pana miercuri, pe lista aflata in Biserica Sfanta Mare Mucenita Varvara s-au inscris mai putin de 100 de persoane. Mediafax.ro

Galerie Foto

monica_iacob
klaus iohannis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1108 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006244 (s)