News Flash:

IMPORTANT! Toti soferii care circula pe strada Lidia din Timisoara trebuie sa stie asta

18 Iunie 2015
1411 Vizualizari | 0 Comentarii
strada lidia

 Se pregateste un nou santier in Timisoara, pe strada Maresal Constantin Prezan (Lidia). Dupa reabilitarea retelei de canalizare, autoritatile locale vor sa modernizeze si sa extinda la patru benzi aceasta artera pe toata portiunea de la Calea Martirilor pana la AEM. In zona ar urma sa apara nu unul, ci doua noi sensuri giratorii, anunta primarul Nicolae Robu. Investitia este la faza de proiectare.

Reprezentantii Primariei Timisoara au anuntat zilele trecute semnarea contractului privind serviciile de proiectare pentru modernizarea si extinderea la patru benzi a strazii Maresal Constantin Prezan (Lidia) si a strazii Venus in continuarea ei.

Despre largirea acestor artere se vorbeste inca din timpul fostei administratii, de prin anul 2009. Atunci au fost prezentate intentiile, pentru ca nu s-a ajuns inca la intocmirea vreunui studiu de fezabilitate si a unui proiect tehnic, lucrari contractate acum, scrie tion.ro.

Strazile Lidia – Maresal Constantin Prezan si Venus ar urma sa fie largite la patru benzi pe portiunea de la Calea Martirilor pana la AEM – Piata General Gheorghe Domasnean, potrivit autoritatilor locale.

In plus, in zona ar urma sa fie amenajate si doua noi sensuri giratorii.

„Vom avea o amenajare de tip sens giratoriu la intersectia dintre Maresal Constantin Prezan si bulevardul Sudului si probabil tot un sens giratoriu la intersectia intre strada Venus – Maresal Prezan cu Calea Urseni. Se vor amenaja trotuarele, se vor amenaja piste de biciclete, locuri de parcare, zone verzi si se vor planta copaci pe aliniamente, pe toata lungimea strazii, pe ambele parti”, a explicat primarul Nicolae Robu.

De proiectare, un contract de aproape 90.000 de lei fara TVA, se ocupa firma Proexco din Oradea. In termen de 100 de zile ar urma sa fie predate primariei studiul de fezabilitate si proiectul tehnic, cu detaliile de executie.

Oficialii municipalitatii cred ca sunt sanse ca santierul sa inceapa anul acesta pe Lidia.

„Incercam sa incepem anul acesta lucrarea. Dupa 100 de zile vom avea predat proiectul si imediat dupa aceea, asta inseamna cateva saptamani, vom putea avea pe SEAP caietul de sarcini pentru executie si vom incerca sa contractam un executant. Bani vom aloca pentru a incepe lucrarile chiar din acest an”, a mai declarat Robu.


compania celulele stem
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005970 (s)