News Flash:

Iata ce se intampla daca bei apa cu bicarbonat de sodiu pe stomacul gol

23 Noiembrie 2017
1548 Vizualizari | 0 Comentarii
bicarbonat

Bicarbonatul, produsul pe care orice gospodina il are in bucatarie, are efecte benefice asupra sanatatii organismului. Printre altele, acesta are efect antiacid si previne aparitia infectiilor urinare.

Desi utilizat deseori in bucatarie, mai ales la prepararea prajiturilor, putini stiu ca bicarbonatul are efecte benefice asupra sanatatii organismului. Asadar, un pahar cu apa cu bicarbonat baut pe stomacul gol poate avea proprietati miraculoase.

Iata, asadar, cateva dintre beneficiile consumului de bicarbonat, potrivit divahair.ro:

1. Efect antiacid - Bicarbonatul de sodiu
este recunoscut ca remediu pentru hiperaciditate gastrica. Daca bei zilnic apa cu bicarbonat de sodiu, neutralizezi acidul hidrocloric din stomac si remediezi problema. Totodats, efervescenta acestei bauturi vindecatoare induce eructatia (eliminarea gazelor din stomac pe gura), ceea ce previne balonarea si arsurile gastrice. 

2. Eliminarea pietrelor la rinichi - Litiaza renala afecteaza o mare parte din populatie, unul dintre principalele motive fiind faptul ca oamenii nu se hidrateaza corespunzator. Bea cate un pahar de apa cu bicarbonat zi de zi si vei reduce cu mult riscul de a face pietre la rinichi. 

3. Prevenirea infectiilor urinare –  Bicarbonatul de sodiu este recunoscut ca remediu pentru infectiile urinare si ca metoda de prevenire a acestora, datorita proprietatilor lui antiseptice si datorita faptului ca reduce aciditatea urinei.

Cum sa consumi corect apa cu bicarbonat de sodiu

Pentru inceput, trebuie sa iti cumperi hartie pentru masurarea pH-ului, pentru a testa valoarea acestuia din urina si saliva. Cum te trezesti dimineata, pH-ul saliveitale ar trebui sa fie intre 7.0 si 7.4, inainte sa bei lichide.
Urina va fi mai acida dimineata. La prima ora, pH-ul urinei ar trebui sa aiba valori intre 6.0 si 7.0, urmand sa creasca pe parcursul zilei.
Masoara pH-ul cateva zile la rand, notandu-ti undeva rezultatele. Daca observi ca valorile sunt mult sub cele dezirabile, poti folosi apa cu bicarbonat de sodiupentru a le echilibra.

Este de ajuns sa bei un pahar de apa in care ai adaugat o lingurita de bicarbonat de sodiu de doua ori pe zi, preferabil pe stomacul gol. Continua sa iti monitorizezi pH-ul si poti creste doza (un pahar sau doua in plus), pana observi o imbunatatire.

 


bicarbonatul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1165 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005977 (s)