News Flash:

HRISTOS A INVIAT! Mii de credinciosi au luat lumina sfanta de la Catedrala din Timisoara

2 Mai 2016
1043 Vizualizari | 0 Comentarii
lumina timis
Timișorenii au venit sambătă noaptea să ia lumină, la Catedrala Mitropolitană din centrul urbei. Slujba de Inviere a fost oficiată de mitropolitul Banatului IPSS Ioan, alături de un sobor de preoți. Credincioșii din Timișoara s-au strans în fața lăcașului de cult înainte de miezul nopții pentru a participa la slujbă.
„Hristos a Inviat din morți, cu moartea pe moarte călcand” s-a auzit în noaptea de sambătă spre duminică la Catedrala Mitropolitană din Timișoara și în multe alte biserici. Cu haine noi și credință în suflete, timișorenii au luat lumină după miezul nopții. Unii s-au îndreptat spre casele lor, ori la rude și prieteni, iar alții au stat la slujbă, pană spre dimineață, după care au luat „paștele”, scre tion.ro.
„Binecuvantat să fie Dumnezeu, Care ne-a ajutat ca, după un urcuș pe scara postului, să ne bucurăm de acest mare praznic al Luminii. Dangătele de clopot și răsunetul de toacă ne-au chemat în bisericile și mănăstirile noastre, de unde să primim lumina Invierii lui Hristos. Niciodată nu a fost pe pămant o asemenea revărsare de lumină ca la acest praznic al Invierii Domnului nostru Iisus Hristos. La Inviere, Hristos Domnul a lăsat pace și lumină în inimile Sfinților Săi Apostoli și a Preacuratei Sale Maici.
Lumina Invierii este mai presus de lumina soarelui, iar dacă lumina soarelui se va sfarși, lumina Invierii va rămane veșnic. Această lumină rămane mărturie în veșnicie că Cel Ce a spus despre Sine: (Ioan 8, 12) a biruit întunericul în care zăcea omul în urma căderii în păcat. Păcatul a coborat lumea în întuneric și a stins lumina din univers. Hristos a venit în lume ca să alunge păcatul din inima omului și să facă loc luminii Invierii. Astfel, omul poate să se bucure în veșnicie de darul Invierii lui Hristos”, le-a transmis IPSS Ioan credincioșilor din Banat în pastorala de Sfintele Paști.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1111 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004683 (s)