News Flash:

Horia Georgescu, judecat sub control judiciar

10 Iulie 2015
785 Vizualizari | 0 Comentarii
horia georgescu2
Fostul presedinte al Agentiei Nationale de Integritate (ANI) Horia Georgescu va fi eliberat din arest si judecat sub control judiciar, in dosarul vizand despagubiri ilegale de la ANRP, au hotarat, joi, definitiv, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).
ICCJ a admis contestatia lui Horia Georgescu, arestat preventiv din 18 martie, si a decis, definitiv, sa il plaseze pe acesta sub control judiciar.
Si contestatia fostului deputat Theodor Nicolescu, trimis in judecata in acelasi dosar, a fost admisa, acesta urmand sa fie judecat in arest la domiciliu.
In dosarul ANRP, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus, la 9 aprilie, trimiterea in judecata a opt persoane care, la data faptelor, faceau parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor, din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), precum si a patru inculpati care aveau calitatea de experti evaluatori autorizati.
Astfel, in fata instantei vor ajunge fostii deputati Marko Attila si Theodor Nicolescu, fostul presedinte al ANI Horia Georgescu, Ingrid Zaarour, Mihnea-Remus Iuoras, Ingrid-Luciana Popa-Mocanu, Remus-Virgil Baciu si Constantin-Catalin Canangiu.
De asemenea, au fost trimisi in judecata si expertii evaluatori Gheorghe Visoiu, Alexandru-Florin Hanu, Neculai Nistor si Dorin-Cornel Drula.
Dosarul a fost mutat de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) la Curtea de Apel Bucuresti dupa ce Catalin Theodor Nicolescu si Marko Attila-Gabor au demisionat din Parlament.
In acelasi dosar, omul de afaceri Horia Simu a fost arestat preventiv pe 3 iulie.
"Prin actiunile sau inactiunile lor intentionate, cei 12 inculpati din prezenta cauza au produs un prejudiciu bugetului statului roman in cuantum de 84.588.304 euro", conform anchetatorilor. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 22 queries | Mysql time :0.011132 (s)