News Flash:

Grav accident rutier la Petrosani! Un tanar a fost salvat de mai multi pompieri aflati in timpul liber

9 Decembrie 2016
1068 Vizualizari | 0 Comentarii
pompieri ajutor
Un tanar de 18 ani, grav ranit intr-un accident rutier, a fost salvat de cinci pompieri militari care mergeau joi dimineata la serviciu, in Petrosani, victima fiind blocata in habitaclul masinii in timp ce afara se inregistrau minus 16 grade Celsius, a informat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Hunedoara. 
Cei cinci pompieri se indreptau, intr-o masina, spre sediul unitatii din Petrosani, iar la marginea orasului Vulcan au zarit un autoturism iesit in decor. Au oprit imediat sa vada ce s-a intamplat si daca exista persoane ranite in autovehicul, iar dupa ce au constatat ca in masina se afla o victima au inceput manevrele de prim ajutor. 
'In timp ce unul dintre pompieri apela numarul de urgenta 112, pentru a anunta accidentul si a cere ajutor, ceilalti patru au inceput stabilizarea soferului de 18 ani, care se afla incarcerat in autoturismul grav avariat. Cei cinci salvatori - cpt. Cristian Baleia, plt.maj. Nicolae Palita, plt.maj. Arthur Schneider, plt.maj. Laurentiu Istrate si paramedicul Valentin Anicai, stiau ce efecte poate avea gerul de minus 16 grade Celsius asupra unui trup ranit, astfel ca imediat l-au invelit pe tanar in folia aflata in trusa de prim ajutor a masinii si in paturi. De asemenea, s-au asigurat ca ranitul incarcerat are caile aeriene eliberate si respira', se arata intr-un comunicat al ISU Hunedoara, remis AGERPRES. 
In cel mai scurt timp, la locul accidentului au sosit echipajele de descarcerare si prim ajutor ale Detasamentului de Pompieri Petrosani, care au scos ranitul din autoturism cu ajutorul echipamentelor specifice pentru descarcerare si l-au transportat la Unitatea de Primire Urgente Petrosani. Aici, tanarul aflat in stare de inconstienta si-a revenit si a fost supus investigatiilor medicale amanuntite. 
Pentru modul in care au actionat, cei cinci pompieri militari vor fi recompensati de catre comandantul ISU Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005958 (s)