News Flash:

Gorghiu: Nu m-ar mira ca Ponta sa faca remaniere a Guvernului

14 Iunie 2015
1130 Vizualizari | 0 Comentarii
alina gorghiu
Copresedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat, sambata, raspunzand unei intrebari, ca nu s-ar mira ca premierul Victor Ponta sa faca o remaniere guvernamentala pentru a da "un suflu de noutate Guvernului si sa se mai ridice presiunea de pe umerii" sai, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Intrebata, sambata, la Constanta, daca este posibil ca Victor Ponta sa faca o remaniere guvernamentala in perioada urmatoare, Alina Gorghiu a raspuns: "Cred ca este capabil de orice gest care sa resusciteze un pic Guvernul doar sa-l salveze pe el ca imagine. Eu cred ca este o strategie gresita, dar nu m-ar mira sa faca si o remaniere guvernamentala foarte curand pentru ca spera sa mai dea un suflu de noutate Guvernului si sa se mai ridice presiunea de pe umerii domniei sale. Poate sa schimbe tot cabinetul si sa ramana domnia sa si tot cea mai proasta solutie ramane si ar fi tot un Guvern compromis, lipsit de orice legitimitate, iar lucrul acesta deja se vede".
Copresedintele PNL a fost intrebat daca ar putea creste numarul ministrilor in Guvernul Ponta, Gorghiu spunand ca premierul este dispus chiar sa cedeze o treime din Guvern partenerilor de coalitie numai pentru a avea sustinerea acestora.
"Nu stiu ce se va intampla, nici nu prea ma intereseaza aceste discutii prealabile dintre Ponta si domnul Oprea, dar da, eu cred ca Victor Ponta este dispus sa dea trei sferturi din cabinetul Ponta catre UNPR pentru a-si asigura sprijinul in continuare. Este dispus sa faca orice compromis in defavoarea PSD-ului pentru a-si asigura scaunul domniei sale", a mentionat Alina Gorghiu.
Ea considera ca printre ministrii care ar putea fi schimbati s-ar afla si cel al Justitiei, Robert Cazanciuc, intrebata fiind daca acesta s-ar putea afla pe lista celor inlocuiti din Guvern.
"La cat de agresivi sunt liderii PSD spunand ca nu a facut nimic in privinta modificarilor legislatiei penale, da, cred ca nu are o soarta buna, cred ca va fi spre final de mandat. E dispus sa isi sacrifice orice ministru si vad ca mai sunt si printre ei sinucigasi ca Rus. Declaratia aceea este o declaratie de sinucidere politica, nu cred ca domnul Rus isi imagineaza vreodata ca mai face politica dupa ce a declarat asa ceva", a afirmat copresedintele PNL.
Alina Gorghiu a fost intrebata si daca are semnale ca unii membri PSD ar dori sa treaca la PNL, spunand ca nu cunoaste lucrul acesta, dar stie ca sunt social-democrati nemultumiti de modul cum merge partidul.
"Nu am niciun fel de semnal, sa stiti, ca anumiti PSD-isti ar vrea sa vina spre PNL, am semnale ca sunt satui de PSD foarte multi si ca nu inteleg in ce directie merge partidul din pricina conducerii care este haotica. Evident, Victor Ponta are acum o problema personala de gestionat, din pacate nu vrea sa o pastreze la nivel personal, tine sa o transforme intr-o problema nationala si evident ca multi din PSD sunt framantati de lucrul acesta. Nu va imaginati ca le este usor sa nu stie in ce directie se duce partidul, opozitia le tot spune cat se poate de onest ca partidul lor se duce in gard, dar oamenii cred ca mai este o scapare", a explicat liderul PNL.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1102 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004508 (s)